Robert Lewandowski proglašen je FIFA-inim igračem godine, ispred Ronalda i Messija

Četvrtak, 17. prosinca 2020. 23:50 Napisao/la  SC
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski

Napadač Bayerna Robert Lewandowski proglašen je FIFA-inim igračem godine, ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Dodjela FIFA-inih priznanja održana je večeras u virtualnom izdanju zbog korona-pandemije, a domaćin u Zuerichu bio je Ruud Gullit.

Lewandowski, koji je  bio prvi favorit budući da je Bayern osvojio pet trofeja prošle sezone, pobijedio je sa 52 boda,  Cristiano Ronaldo imao je 38, Lionel Messi 35.

Zanimljivo, u usporedbi Ronalda i Messija, Ronaldo je dobio manje bodova od trenera (186-196), ali više od kapetana momčadi (259-207), novinara (153-103) i fanova (457.905-356.950).

Najboljom nogometašicom za 2020. godinu proglašena je Engleskinja Lucy Bronze.

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Juergenu Kloppu,  najbolji vratar je Manuel Neuer, a u idealnu postavu ušli su: Alisson; Alexander-Arnold, Sergio Ramos, Van Dijk, Davies; De Bruyne, Thiago Alcantara, Kimmich; Messi, Lewandowski, Ronaldo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.