Reprezentacija Gibraltara arbitražom će tražiti priznanje FIFA-e i mjesto u kvalifikacijama za SP

Četvrtak, 12. veljače 2015. 20:09 Napisao/la  SC

U svojoj premijernoj kampanji, onoj za EURO 2016. godine, nogometaši Gibraltara u četiri dosad odigrana kola nemaju bodova, ali ni postignutih golova uz čak 21 primljen pogodak.

Istim putem kojim su dobili priznanje od Europske nogometne federacije morat će nastaviti iz gibraltarskog nogometnog saveza. Prije dvije godine UEFA je inicijalno odbila članstvo Gibraltara zbog jasnih pravila koje nalažu da država mora biti međunarodno priznaata i neovisna, dok je u rujnu prošle godine odbijenicu poslala i FIFA zbog istog problema.

Sud za sportsku arbitražu (CAS) donio je pozitivno rješenje po Gibraltar u vezi člansta u UEFA-i, dok će pravorijek u sporu s kućom svjetskog nogometa biti donesen u svibnju, samo tjedan dana prije njenog kongresa u Zurichu. Dogodi li se nova pobjeda državice s krajnjeg juga Europe taj bi, i dalje britanski teritorij trebao postati 210. članica FIFA-e. 

Dogodi li se priznanje nogometnog saveza Gibraltara na svjetskoj razini, ta bi se reprezentacija mogla naći u ždrijebu kvalifikacijskih skupina za Svjetsko prvenstvo koje će se u Rusiji održati 2018. godine. U svojoj premijernoj kampanji, onoj za EURO 2016. godine, nogometaši Gibraltara u četiri dosad odigrana kola nemaju bodova, ali ni postignutih golova uz čak 21 primljen pogodak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.