Bivši igrači Borca počeli štrajkati glađu ispred općinske zgrade u Čačku

Ponedjeljak, 08. lipnja 2020. 21:54 Napisao/la  SC

Bivši igrači Borca u svibnju  zaprijetili priopćenjem, sada je jasno na što su  mislili kada su napisali "da će započeti protest kakav nije još zabilježen u nogometnom svijetu"

Počeli štrajkati glađu
Počeli štrajkati glađu

Ovo se još nije dogodilo u modernom nogometu!

U ponedjeljak navečer službeno je počeo prvi štrajk glađu jedne nogometne momčadi!

Točno u 19 sati ispred Općine Čačak okupila se bivša momčad Borca i počela štrajkati glađu sve dok im se ne isplate dugovanja.

Bivši igrači Borca na radikalni potez odlučili su se nakon što je istekao rok od 10 dana, koliko su klupski i općinski čelnici  imali vremena podmiriti dugove.

Igrači su se okupili ispred općinske zgrade zbog navodnog pranja novca, prema neslužbenim informacijama novac namijenjen Borcu uplaćivan je jednom planinarskom društvu.

Čelnici kluba navodno su sudjelovali u prevari, svjesno su varali igrače jer su znali da ih neće moći platiti zbog čega je reagirao sindikat profesionalnih nogometaša Nezavisnost.

Igrači Borca zajedno su se fotografirali s majicama na kojima je pisalo "Hoćemo pravdu - Stop prevarama" u nadi da će pridobiti javnost i stvoriti dodatni pritisak na državne institucije.

Borac je početkom ove sezone zbog financijskih problema odustao od natjecanja u Prvoj sprskoj ligi, u nominalnu drugu ligu ušao je Novi Pazar.

Istodobno je na istoj adresi registriran novi klub Borac 1926.

Bivši igrači Borca u svibnju su zaprijetili sljedećem priopćenjem:

- Obavještavamo javnost da smo dana 25. svibnja 2020. poslali pismo na adresu grada Čačka kojem smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po konačnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa. FK Borac bio je financiran iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom tijelu kluba, a odluka o istupanju iz svih natjecanja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prešutnu podršku grada Čačka, a s jasnom namjerom da nam se ne plate pošteno zarađene plaće. Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Borac izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, s uspjehom i preživjeli smo sa svojim obiteljima teško razdoblje u klubu i životu. Ako grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtjev, ne pozovu li nas na dogovor i ne ponude rješenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske općine gdje ćemo za početak detaljno obavijestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabilježen u nogometnom svijetu. Također, ne želimo da naše nezadovoljstvo i ogorčenje bilo tko dovodi u vezu s politikom ili političkim strankama. Mi smo obični građani, sportaši, politikom se ne bavimo, niti nas politika zanima, stajalo je u priopćenju.

Sada je jasno na što su igrači mislili kada su napisali "da će započeti protest kakav nije još zabilježen u nogometnom svijetu".

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.