Otac preminulog nogometaša tvrdi da u kolima hitne pomoći nije bilo liječnika

Utorak, 16. travnja 2024. 17:46 Napisao/la  SC
Mattia Giani
Mattia Giani

Sandro Giani, otac igrača Castelfiorentina Mattije, koji je u nedjelju preminuo nakon srčanog udara na terenu, teško je optužio talijanski zdravstveni sustav!

Otac tragično preminulog 26-godišnjega nogometaša tvrdi da u kolima hitne pomoći nije bilo liječnika, koji je pokojnom Mattiji mogao pravodobno pružiti adekvatnu pomoć.

Nesretni Sandro tvrdi da defibrilator uopće nije korišten!

- Prva hitna pomoć stigla je nakon 15 minuta, a liječnika nije bilo! Tada je s tribina u pomoć sišla medicinska sestra! Drugo vozilo hitne pomoći stiglo je ubrzo nakon toga,  liječnik koji je bio u vozilu upotrijebio je defibrilator, ali možda je bilo prekasno, izjavio je otac pokojnoga nogometaša.

Mattia Giani preminuo je nakon što mu je pozlilo na terenu tijekom utakmice između Castelfiorentina i Lanciotta Campija u prvenstvenoj utakmici petoga talijanskog razreda.

Istoga dana nekoliko sati kasnije branič Rome Evan Ndicka kolabirao je tijekom utakmice Serie A s Udineseom, 24-godišnjak je hitno prevezen u bolnicu.

U stabilnom je stanju, dijagnosticiran mu je kolaps lijevog plućnog krila, nije imao srčanih problema.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.