Tko je iduće veliko ime u Kini: Wayne Rooney, Sergio Aguero, Bastian Schweinsteiger?

Ponedjeljak, 25. lipnja 2012. 09:59 Napisao/la  SC

- Kinezi se više neće zadovoljiti otpacima iz Europe. Žele vidjeti Rooneyja, Aguera i Schweinsteigera, rekao je profesor Simon Chadwick, pročelnik odjela poslovnog upravljanja na Sveučilištu u Coventryju.

Prema pisanju engleskih medija kineski klubovi uskoro namjeravaju dovesti u svoje redove još poneku zvijezdu iz Europe, ali sada se više ne zadovoljavaju s igračima na kraju karijere, već žele najbolje. Engleski Express piše da nakon dolaska Didiera Drogbe u Šangaj, Kinezi namjeravaju dovesti još niz imena kako bi Kina jednog dana postala svjetska nogometna velesila. Novaca očito ne nedostaje, Kina prosperira na ekonomskom planu i žele na svojim travnjacima vidjeti igrače kao što su Wayne Rooney, Sergio Aguero, a jednog dana možda i zvijezdu kao što je Leo Messi. Kinezi pritom neće štedjeti, Didier Drogba otišao je u Šangaj za tjednu plaću od 220 tisuća funti, igrači u naponu snage i svjetske slave mogli bi dobiti i puno veći iznos.

Za početak put Kine bi trebao krenuti Argentinac Giovanni Moreno koji će se pridružiti Drogbi u Šangaju.

- Kinezi se više neće zadovoljiti otpacima iz Europe. Žele vidjeti Rooneyja, Aguera i Schweinsteigera, rekao je profesor Simon Chadwick, pročelnik odjela poslovnog upravljanja na Sveučilištu u Coventryju.

- Ako kineski klubovi uspiju u namjeri da dovedu jednu zvijezdu u naponu snage, vjerujem da će nakon toga uslijediti poplava kvalitetnih igrača koji će otići u Kinu. Moćnici u Kini kojima novac nije nikakav problem, pokušavaju preko nogometa steći utjecaj nad građanima koji uvelike prate nogomet, posebice Premierligu, dok domaće prvenstvo ignoriraju nakon skandala oko podmićivanja i namještanja utakmica. Ako Kina bude uspješna u nogometu na svjetskoj razini, tada će i političari skupiti pozitivne bodove, a vlasnici klubova dobiti dodatni utjecaj i moć i na političkom planu, zaključio je Simon Chadwick.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.