Sergej Jakirović: Htjeli smo da u zadnjem kolu sami odlučujemo

Četvrtak, 30. studenog 2023. 19:04 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: Screenshot

Dinamo je pobijedio Astanu u gostima i došao u situaciju da pobjedom u zadnjem kolu osigura prolaz dalje u Konferencijskoj ligi.

- Dobro smo ušli u utakmicu, kontrolirali smo je do kaznenog udarca. Očekivano, suparnik je bio u niskom bloku i čekao kontru i polukontru. Ono što nismo dobro napravili, a u pripremi je naznačeno, jest ofenzivno markiranje, odnosno kada lopta ode gore da jedan bek ostaje i prevenira situaciju jer su oni riskirali. Tako su nas dosta mučili. Slabo je u prvom dijelu bilo i po pitanju naših neforsiranih grešaka. Stavili su nas pod pritisak zbog kontri jer su brzi naprijed. Od toga smo se obranili i na poluvremenu napravili jednu zamjenu. Sučić nam je puno donio u drugom poluvremenu. Zabili smo rani gol i usmjerili utakmicu u našem smjeru. Bilo nam je važno da nas ne iskontriraju. Imali smo još situacija koje smo mogli iskoristiti. Kontrolirali smo utakmicu, osobito kada su dobili crveni karton. Morali smo riskirati jer nam igra samo pobjeda. Zagorac je super obranio penal. Vratar je tu, znamo kako kvalitetne golmane imamo. Htjeli smo da u zadnjem kolu sami odlučujemo. Ova utakmica bila nam je kao polufinale, a slijedi nam finale. Moramo napraviti sve kako bismo se pred svojim publikom plasirali dalje, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović nakon pobjede u Kazahstanu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.