Red Bull Salzburg plasirao se na SP klubova, popunjena lista europskih sudionika

Četvrtak, 18. travnja 2024. 09:17 Napisao/la  SC
Red Bull Salzburg ide na klupsko SP
Red Bull Salzburg ide na klupsko SP Foto: Instagram

Red Bull Salzburg upao je na posljednje europsko mjesto za nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu 2025. godine u USA, nakon što je Arsenal ispao iz Lige prvaka.

Osim što će zaigrati na elitnom natjecanju Red Bull Salzburg čiji dres nose Luka Sučić i Roko Šimić, već je uprihodio i 50 milijuna eura koliko će dobiti svaki klub sudionik Svjetskog klupskog prvenstva.

Svjetsko klupsko prvenstvo se od iduće godine igra u novom formatu s osam skupina po četiri kluba.

Uz 12 europskih klubova, sudjelovat će šest momčadi iz Južne Amerike, četiri kluba iz Azije, četiri iz Afrike, pet iz srednje i Sjeverne Amerike (jedno dodatno mjesto za domaćina turnira) te prvak Auckland City, Australije i Oceanije.

Osim Red Bull Salzburga, iz Europe će još sudjelovati Juventus, Borussia Dortmund, Benfica, Porto, Inter, PSG, Bayern, Manchester City, Real Madrid, Chelesea i Atletico Madrid.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.