Milijardu eura: Florentino Perez odgovorio PSG-u te izvjesio rekordnu cijenu za Cristiana Ronalda

Četvrtak, 10. rujna 2015. 03:21 Napisao  Patrik Mršnik

Problem je što su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi dosad bili bez cijene koja ih može odrediti u nogometnom svijetu. Najbolje je uvijek ono što nema cijenu...

Bilo je samo pitanje vremena kada će se to dogoditi, a dogodilo se ovog četvrtka. Izvješena je cijena za ponajboljeg nogometaša svijeta, Cristiana Ronalda. Klub koji ga želi dovesti iz madridskog Reala u svoje reodve morat će za njegove usluge izdvojiti - milijardu eura! Tu je vijest objavila Marca, a povod je izjava predsjednika deseterostrukog europskog prvaka Florentina Pereza na pitanje oko navodnog prelaska glavne zvijezde njegove momčadi u Paris Saint-Germain.

- Nitko nije prorok u današnjem nogometu i ne zna kojim će smjerom teći karijera bilo kojeg igrača. No, mi Cristiana Ronalda ne želimo prodavati niti u 2016. godini. Još uvijek ima tri godine ugovora s nama, želimo da nastavi tamo gdje je stao, rekao je predsjednik madridskog Reala.

Iako bi i cijena za Barceloninog Lionela Messija bila na jednakoj, ako ne i višoj razini od ove koju je Perez izvjesio za Cristiana Ronalda, prvi se puta iznos sa devet nula spominje u kontekstu transfera jednog nogometaša. Ništa čudno, s obzirom na to da je Manchester United na pretposljednji dan prijelaznog roka iz Monaca doveo tinejdžera Anthonyja Martiala za rekordan iznos od šezdeset milijuna eura bez bonusa za jednog tako mladog igrača. Za usporedbu, Cristiano Ronaldo je s navršenih osamnaest godina iz lisabonskog Sportinga u Manchester United u kolovozu 2003. godine prešao za 12.5 milijuna funti.

Otkako je 2011. godine klub u potpunosti za oko stotinu milijuna eura otkupio Nasser Al-Khelaifi, nekadašnji tenisač a danas vlasnik grupacije Qatar Investments Authority na transfere je u četiri prijelazna roka potrošio oko pola milijarde funti. To je za parsto milijuna eura manje od traženog iznosa za Cristiana Ronalda, ali ako se zna da je spomenuta tvrtka na tržištu teška dvjestotinjak milijardi dolara, onda je jasno da nikakav novac za stavljanje PSG-a i Cristiana Ronalda u istu rečenicu nije problem.

Problem je što su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi dosad bili bez cijene koja ih može odrediti u nogometnom svijetu koji je danas možda dobio odgovor na pitanje tko je najbolji na svijetu. Najbolje je uvijek ono što nema cijenu...