Luiz Felipe Scolari vraća se iz mirovine i preuzima Atletico Mineiro

Subota, 17. lipnja 2023. 12:18 Napisao/la  Kristian Sirotich
Luiz Felipe Scolari
Luiz Felipe Scolari

Luiz Felipe Scolari, koji je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka, odlučio je prekinuti trenersku mirovinu kako bi preuzeo brazilski klub Atletico Mineiro s kojim je potpisao ugovor do prosinca 2024.

Scolari je napustio svoj posao tehničkog direktora u Athletico Paranaenseu kako bi prešao u klub iz Belo Horizontea, gdje je naslijedio argentinskog trenera Eduarda Coudeta.

Prošle je godine odveo odveo Athletico do finala Copa Libertadores , a onda najavio povlačenje u studenom, nastavljajući raditi u klubu kao tehnički direktor.

Scolari je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka 2002. u Japanu, ali je bio i izbornik kada su Brazilci doživjeli 1-7 poraz od Njemačke kod kuće u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Odveo je Portugal do finala EP-a 2004. i polufinala SP-a 2006. prije nego što je preuzeo Chelsea, gdje je izdržao samo sedam mjeseci.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.