Udruga talijanskih prvoligaša odgovorila ministru sporta, Serie A mora se nastaviti

Petak, 01. svibnja 2020. 14:51 Napisao/la  SC
Udruga talijanskih prvoligaša odgovorila ministru sporta, Serie A mora se nastaviti

Predsjednici svih 20 klubova Serije A jednoglasno su odlučili da su spremni nastaviti sezonu.

Zajedničkom objavom nakon sastanka održanog u petak, udruga prvoligaša reagirala je na izjavu talijanskog ministra sporta Vincenza Spadafore, koji smatra da bi Italija trebala slijediti francuski primjer i prekinuti sva natjecanja do rujna.

Francuska i Nizozemska prekinule su sezone, talijanski prvoligaši boje se iste odluke talijanske vlade, jer svi žive od televizijskih prava.

Zanimljivo je da Brescia nije izuzeta iako je predsjednik zadnjeplasiranog kluba Massimo Cellino nekoliko puta izjavio da njegov klub neće igrati ni pod koju cijenu.

Klubovi iz Emilije poput SPAL-a, Parme, Bologne i Sassuola dobili su saglasnost da počnu trenirati od 4. svibnja, ostali moraju čekati do 18. svibnja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.