Serie A: Monza u ludoj utakmici pobijedila Milan, Thiago Motta smjera Ligu prvaka

Nedjelja, 18. veljače 2024. 15:45 Napisao/la  SC
Serie A: Monza u ludoj utakmici pobijedila Milan, Thiago Motta smjera Ligu prvaka

U ljepotici 25. kola Monza je ostvarila povijesni uspjeh srušivši na svom stadionu Milan, što je prva pobjeda protiv njihova slavnog susjeda u povijesti kluba.

Nakon što su prvih 45 minuta okončali s dva pogotka prednosti i glupošću Luke Jovića u 53. minuti stekli brojčanu prednost na terenu, činilo se da Monzu ništa ne može zaustaviti na putu do pobjede. 

No, onda je Pioli u igru uveo Girouda, koj je u 64. minuti smanjio rezultat, da bi dvije minute prije kraja Christian Pulišić sjajnim udarcem pogodio za 2:2. 

No, radost gostiju kratko je trajala, u 90. minuti Bondo je svojim prvim pogotkom u Serie A usmjerio domaću momčad ka pobjedi, koju je u petoj minuti sudačke nadoknade potvrdio Colombo, Milanov igrač na posudbi u Monzi.

Ovim porazom Milan je propustio preskočiti Juventus na ljestvici.

Bologna je pobjedom na Olimpicu nastavila nizati rezultate zbog kojih je Thiago Motta postao jedan od najtraženijih mladih trenera u Europi.

Motta je preuzeo momčad od pokojnog Siniše Mihajlovića, ove sezone bori se za plasman u Ligu prvaka s klubovima puno većih budžeta.

Utakmice 25. kola: Lazio - Bologna 1:2 (Isaksen 18/El Azzouzi 39, Zirkzee 78), Empoli - Fiorentina 1:1 (Niang 56/Beltran 30), Udinese - Cagliari 1:1 (Zemura 14/Gaetano 44), Frosinone - Roma 0:3 (Hujisen 38, Azmoun 71, Paredes 81), Monza - Milan 4:2 (Pessina 45, Dany Mota 45+6, Bondo 90, Colombo 90+5/Giroud 64, Pulišić 88)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.