Razlike u protkolima njemačkoga i talijanskog saveza izravno utječu na rezultate

Utorak, 28. travnja 2020. 13:53 Napisao/la  SC
Razlike u protkolima njemačkoga i talijanskog saveza izravno utječu na rezultate

Traju pripreme za nastavak nogometnih sezona u najvećim europskim ligama, najviše se rasprava vodi oko protokola zaštite igrača ako se sezone nastave.

Zanimljivi su različiti pristupi zaraženim igračima talijanskih i njemačkih epidemiologa.

Oba protokola previđaju obvezno testiranje na koronavirus prije svake utakmice, oba protokola predviđaju da zaraženi igrač odmah mora biti izoliran i da odmah moraju biti testirani svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim igračem.

Bitna razlika u protkolima može izravno utjecati na ishode utakmica.

Talijanski protokol previđa da sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim igračem moraju u dvotjednu (samo)izolaciju bez obzira na rezultate testiranja.

Njemački savez priprema protkol prema kojemu se ne trebaju izolirati osobe koje nisu pozitivne na testove bez obzira što su bile u kontaktu sa zaraženim igračem.

To u praksi znači da će u talijanskim momčadima svi igrači koji su bili u kontaktu sa zaraženim suigračem morati provesti dva tjedna u (samo)izolaciji.

Trenerima u Seriji A može se dogoditi da dva tjedna ostanu bez cijele momčadi zbog jednog zaraženog igrača.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.