Antonio Conte: Doveden sam u Inter kako bih promijenio narativ

Nedjelja, 04. travnja 2021. 15:17 Napisao/la  SC

Prošle smo sezone bili blizu trofeja u finalu Europske lige, ali ove sezone...,  kaže trener vodeće momčadi Serie A

Antonio Conte
Antonio Conte

Inter je pobjedom (1:0) u Bologni povećao prednost pred Milanom, koji je odigrao nedulučeno (1:1) sa Sampdorijom na San Siru.

Milan očigledno pada u formi, Juventus ove sezone nije ni dosegnuo očekivanu formu, Atalanta objektivno igra na gornjem limitu, Napoli je nestabilan od početka sezone...

Ukratko, Inter nakon 29 kola već slovi novim prvakom, Antonio Conte nakon devete uzastopne pobjede nije mogao suspregnuti emocije, iskusni trener osjeća miris Scudetta...

- Ne, nije to bila proslava Scudetta, jer to moramo zaraditi na terenu tek kada matematički bude sigurno. Ostaje još deset utakmica, devet za neke druge momčadi, u igri su 27, 30 bodova... Doveden sam u Inter kako bih promijenio narativ posljednjih nekoliko godina. Cilj je bio u tri godine nešto osvojiti ili barem učiniti nešto vjerodostojno što će navijače Intera učiniti ponosnima. Neizbježno se nekoliko stvari promijenilo od početka suradnje, ali moramo i dalje biti usredotočeni samo na svoj posao. Kao što sam rekao, moramo se koncentrirati samo na ono što možemo promijeniti. Zanimljive se stvari događaju izvan terena, ali na to ne možemo utjecati. Dobro znamo da je Serie A vrlo teško natjecanje, svaki je meč velika bitka za pobjedu. Što smo bliže cilju, to jasnije možemo vidjeti nagradu na kraju sezone. Svi gledaju u tom smjeru, mi trenutno gledamo iz drugog kuta u odnosu na ostale, ali još uvijek moramo puno toga obaviti. Nismo još ništa postigli! Mislim da smo stvorili prekrasne odnose, svi znaju da sam dosljedan, da se prema ljudima ne ponašam drugačije zbog njihovog imena. Donosim odluke za dobro Intera. To se poštovanje sada razvija između svih, postoji simbioza, ali moramo to održati do kraja. Bilo bi čudesno s peharom završiti sezonu, koja nikome nije bila laka. Prošle smo sezone bili blizu trofeja u finalu Europske lige, ali ove sezone..., najavljuje Conte.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.