×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Milan preokretom u Udinama do prve pozicije u Serie A

Subota, 11. veljače 2012. 19:56 Napisao/la 

Milan je pogocima Maxi Lopeza i El Shaarawyja preokrenuo vodstvo Udinesea za koji je zabio Di Natale. "Rossoneri" su ovom pobjedom uhvatili prvu poziciju u prvenstvu.

Pune četiri godine Milan u Udinama nije uzeo tri boda. Posljednji puta "Rossoneri" su svladali Udinese u gostima davnog siječnja 2008. Usput, od 2009. na Friuliju Milan nije zabio pogodak. U prvom dijelu izgledalo je da će se scenarij ponoviti. Milan mršav, blijed, sterilan, Udinese motoričan, rastrčan i motiviran. Na svakoj lopti domaćin je bio brži i čvršći. I kao logična posljedica stigao je pogodak Antonia Di Natalea u 19. minuti. Nakon minijature s Fernandesom, Di Natale je opalio prema golu, Thiago Silva promijenio smjer lopti, koja je prevarila vratara Milana Ameliu i završila u mreži. Di Nataleu je ovo 17. pogodak u Serie A (prvi je strijelac) i šesti pogodak Milanu u posljednjih sedam utakmica...

Šanse Milana nakon prvog dijela bile su - mizerne. Momčad Massimilana Allegrija nije pokazala doslovce ništa. Usput, "Rossonerima" nedostaje cijela galerija ozlijeđenih i suspendiranih (Abbiati, Nesta, Van Bommel, Flamini, Yepes, Aquillani, Boateng, Ibrahimović, Gattuso, Pato, Cassano...) i savim je realan bio novi poraz, koji bi ih sasvim kompromitirao u borbi za "Scudetto". Kada se tome doda podatak da Milan u posljednja dva susreta (Lazio, Napoli) nije postigao pogodak, kao i činjenica da do ove subote Udinese nije poražen na Friuliju, onda je jednadžba izgledala lako rješiva. Ali, nogomet nije matematika. I zato je drugi dio ponudio sasvim drugačiju sliku. Milan je od početka nastavka pritisnuo Udinese. Domaćin je upao u dodatne probleme kada mu se ozlijedio jedan od ključnih igrača, Isla, i stvari su se počele radikalno mijenjati.

Čovjek odluke? Maxi Lopez! Argentinac koji je u siječnju na mala vrata stigao u redove Milana iz Catanije. U 77. minuti je iskoristio lošu reakciju vratara Udinesea, Handanoviča, koji je odbio loptu nakon udarca El Shaarawyja. Maxi Lopez je bio priseban i spakirao je odbijanac u mrežu Udinesea za 1:1. Osam minuta kasnije Argentinac je probio po desnoj strani, poslao prizemnu loptu na desetak metara, natrčao je "Mali Faraon" El Shaarawy i po drugi puta pogodio mrežu Udinesea. Do kraja, Marco Amelia, vratar Milana, bio je briljantan, pokupio je sve što je morao i "Rossoneri" su uhvatili super vrijedan trobod. Jer, ovo im je prva pobjeda nad jednim od izravnih konkurenata u borbi za vrh. Pobjedom u Udinama Milan je dohvatio prvo mjesto sa 47 bodova, ispred Juventusa koji ima 45, ali i dvije utakmice manje (Parma, Bologna).

Allegri, čija je momčad potvrdila nakratko poljuljani napadački potencijal (Milan ima najefikasniji napad, sa 45 postignutih golova), bio je nakon utakmice presretan: - Da, ovo je velika, možda i ključna pobjeda. Jer, nedostaje nam puno igrača, a i u posljednje dvije utakmice nismo bili na visini. Iako, rekao sam i ponavljam, Milan nije u krizi. Ovo je najbolji dokaz. Momčad u prvom dijelu nije reagirala dobro, ali u nastavku smo bili pravi. Maxi Lopez? Svi znamo njegove vrijednosti, da nije pravi igrač, ne bismo ga doveli, to je valjda jasno. - rekao je Allegri.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.