Milan od kineskih vlasti traži pomoć u razotkrivanju malverzacija Yonghong Lija

Petak, 11. siječnja 2019. 10:38 Napisao/la  SC

Kineski poduzetnik posudio  303 mil. eura od Elliott Managementa kada je kupovao Milan, brzo se pokazalo da Kinez nije solventan. Berlusconi prodao Milan za 740 mil. eura

Silvio Berlusconi i Yonghong Li
Silvio Berlusconi i Yonghong Li

 

Milan je zatražio pomoć kineskih vlasti da bi mogao razotkriti financijske malverzacije Yonghong Lija u postupku preuzimanja vlasništva nad klubom.

Novi vlasnici Milana u petak su morali otputovati u Nyon da bi u središtu UEFA-e pokušali ublažiti sankcije zbog financijskih dubioza.

UEFA je zabranila Milanu europske nastupe, talijanski klub uspio je osporiti kaznu na Arbitražnom sudu za sport (CAS), ali UEFA nema namjeru odustati od sankcija.

Investicijski fond Elliott Management postao je većinski vlasnik Milana nakon što Yonghong Li više nije mogao vraćati dugove.

Naime, kineski poduzetnik posudio je 303 mil. eura od Elliott Managementa kada je kupovao Milan, brzo se pokazalo da Kinez nije solventan.

Čim su postali vlasnici Milana, predstavnici Elliott Managementa počeli su restrukturiranje financijskog poslovanja pod prijetnjom sankcija iz Nyona.

UEFA je odredila rok za restrukturiranje do 2021. godine, nakon toga roka automatizmom slijedi izbacivanje iz europskih natjecanja

Elliott Management traži od Nyona da se zbog složenosti postupka rok produlji za još tri godine i naglašava da bi UEFA sigurno drugačije postupila kada bi kineske vlasti otkrile detalje kupoprodajnog ugovora između Lija i Silvija Berlusconija.

Bivši gazda Milana prodao je Kinezu klub za 740 mil. eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.