MILAN PLAĆA ODŠTETU

Zvone Boban dobio parnicu

Srijeda, 30. prosinca 2020. 15:48 Napisao/la  SC

Boban nezakonito dobio otkaz u Milanu

Zvone Boban
Zvone Boban

Zvonimir Bobana dobio je parnicu protiv Milana!

Milanski klub mora Bobanu isplatiti odštetu od 5,3 mil. eura zbog toga, jer je prema sudskoj odluci izvršni direktor Milana Ivan Gazidis uručio Bobanu nepravovaljani otkaz.

Kao što je poznato, Gazidis je uručio Bobanu otkaz nakon što je bivši direktor Milana u razgovoru za medije javno kritizirao postupke izvršnog direktora Gazidisa, koji je htio dovesti njemačkog stručnjaka Ralfa Rangnicka.

Gazidis je s Rangickom pregovarao iza leđa Zvonimira Bobana i Paola Maldinija, dvojice tada stožernih čelnika Milana zaduženih za sportsku politiku.

Boban nije moga prešutjeti tako nekorektan postupak nakon čega mu je Gazidis jednostrano raskinuo ugovor zbog "opravdanog razloga", kao što je opisano u obrazloženju.

Odmah je Boban najavio žalbu smatrajući da se nije ogriješio u klupske pravilnike, sud je u prvostupanjskoj presudi odlučio da je Boban bio u pravu.

Sudska odluka nije pravomoćna, Milan ima pravo žalbe.

Bobanu je još veća satisfakcija da se njegova sportska politika pokazala ispravnom.

Maldini i Boban doveli su trenera Stefana Piolija i karizmatičnog Zlatana Ibrahimovića, obojica bi otišli da je Gazidis doveo Rangnicka.

Na kraju ove godine Milan je postao najbolji klub u ligama petice najviše zahvaljujući Ibrahimoviću, Pioliju i Bobanu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.