Marcello Lippi: Gennaro Gattuso mi je najsličniji zbog načina na koji vodi momčad

Petak, 15. siječnja 2021. 10:55 Napisao/la  SC
Marcello Lippi
Marcello Lippi

Kada je Marcello Lippi s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka u momčadi je imao Pippa Inzaghija, Andreu Pirla, Gennara Gattusa, Antonija Contea.

- Ponosan sam kada čujem da sam im bio inspiracija. Često razmišljam o tome tko mi je najsličniji i moram reći da se najviše vidim u Gattusu zbog načina na koji vodi momčad. Po tome smo slični, često mi i on sam to kaže. Gattuso nije samo čvrst, on je u stanju vrlo dobro organizirati svoju momčad, rekao je Lippi.

Conte i Pirlo će se u nedjelju sučeliti u derbiju Intera i Juventusa na San Siru.

- Oni su pametni ljudi, Conte je uvijek bio jako pedantan, Pirlova vizija je bila iznad prosjeka. Mislim da ova utakmica neće odrediti prvaka, prerano je. Čak i ako Inter pobijedi ostat će još puno utakmica za odigrati, samo što bi tada Inter bio u velikoj psihološkoj prednosti. Pirlo radikalno mijenja igru Juventusa i mislim da on tek ubire plodove svoga rada. Obje momčadi imaju samo jedan problem, previše ovise o Lukakuu i Ronaldu. Bez njih dvojice njihov potencijal nije isti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.