Ivan Jurić: Previše smo puta ove sezone pokazali da smo gubitnici!

Petak, 14. svibnja 2021. 09:20 Napisao/la  SC

Možemo igrati lijepo koliko želimo, ali ćemo ovako i dalje biti gubitnici, kaže hrvatski stručnjak na klupi Verone

Ivan Jurić
Ivan Jurić

Ivan Jurić pri kraju sezone više ne skriva frustracije zbog rezultata Verone, čini se da je poraz (1:2) od Crotonea u četvrtak prelomio njegove odluke što se tiče budućnosti:

Verona je u zadnjih 11 utakmica ostvarila samo jednu pobjedu iako momčad ne igra tako loše:

- Previše smo puta ove sezone pokazali da nam nedostaje karaktera, želje i gladi za pobjedama. Ovo je dobra lekcija i za mene u budućnosti. Možemo igrati lijepo koliko želimo, ali ćemo ovako i dalje biti gubitnici, kaže hrvatski stručnjak.

Verona je osvojila 30 bodova u prvoj polovici sezone, samo 13 bodova u nastavku sezone.

- Ostvarili smo cilj ostankom u Seriji A, shvatili smo da ne možemo učniti ništa više od toga, pa smo izgubili fokus. Više nemamo ono nešto što nam je omogućilo da skupimo 30 bodova, tu glad i mentalnu snagu. Da budem jasan, imali smo izvanrednu sezonu s obzirom na sve igrače koji su otišli, a nismo ih adekvatno zamijenili. Šteta što ovako završavamo sezonu, govori razočarani Jurić.

Trener Verone svjestan je da se nije slučajno dogodio pad u formi najboljih igrača poput Mattije Zaccagnija:

- Mattia Zaccagni bio je fantastičan u prvoj polovici sezone, postigao je pet golova i ostvario pet asistencija, a potom se izgubio. Sigurno da su nam nedostajali golovi igrača koji imaju kvalitetu, a nisu je pokazali. Nije lako pobijediti kada napadači ne postižu pogotke, što smo toliko puta vidjeli ove sezone, stvaramo puno prilika. Kao što sam rekao, prije nismo igrali lijepo, ali smo pobjeđivali, sada igramo dobro i gubimo. Mi smo gubitnici i ovo je lekcija za budućnost, motivaciju morate odnekud crpiti, pad od samo 5 do 10 posto u igri je poražavajući, smatra Jurić.

Verona je drugu sezonu zaredom relativno mirno osigurala prvoligaški status, tijekom obje sezone na ljestvici je bila bliža zoni europskog plasmana nego borbe za ostanak:

- Prošle smo sezone završili na devetom mjestu. Sada smo, čak i uz nedavne poraze, i dalje među prvih deset. To je sjajno za skromni klub poput Verone. Možete sanjati o većim ciljevima, ali onda morate pogledati stvarnost. Sjest ćemo na kraju sezone i odlučiti što ćemo dalje, najavio je znakovito Jurić, koji je trener Verone postao prije dvije sezone, kada se klub vratio u Seriju A.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.