Čelnici lige odbili Aurelija de Laurentiisa, Napoli u nedjelju mora igrati protiv Juventusa

Nedjelja, 04. listopada 2020. 00:27 Napisao/la  SC
Aurelio de Laurentiis
Aurelio de Laurentiis

Lega Serie A objavila je u subotu navečer odluku da će se derbi između Juventusa i Napolija igrati u nedjelju od 20.45 sati.

Time je vodstvo lige odbilo zahtjeve predsjednika Napolija Aurelija de Laurentiisa, koji je zatražio odgodu derbija zbog mogućnosti širenja zaraze koronavirusom.

Napoli u subotu nije otputovao na utakmicu kao što inače čini kada gostuje u Torinu, de Laurentiis je izjavio da je lokalni civilni stožer zabranio momčadi putovanje iako takva odluka nije služeno objavljena.

Napoli ima dvojicu zaraženog nogometaša (Zielinski, Elmas), u izolaciju bi morali svi koji su bili s njim u kontaktu.

Budući da je i Juventus prijavio dvije osobe pozitivne na koronavirus, de Laurentiis je vršio pritisak na vodstvo lige da preventive radi odgodi derbi.

Međutim, vodstvo lige inzistira na poštivanju protokola zaštite koji je propisala UEFA, što znači da svaki klub koji u rosteru ima najmanje 13 zdravih igrača i jednog vratara, mora igrati utakmice.

Genoa je odgodila utakmicu protiv Torina u subotu zato jer u klubu ima ukupno 22 osobe zaražene koronavirusom, među njima je 17 igrača.

Ukratko, ako se protivnik Rijeke u skupini Europske lige ne pojavi u Torinu u nedjelju, slijedi drastična kazna.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.