Antonio Conte: Demokratičan sam trener, strpljiv sam, ali ništa ne dajem besplatno

Petak, 05. ožujka 2021. 12:46 Napisao/la  SC
Antonio Conte
Antonio Conte

Nogometaši Intera pobijedili su Parmu i stekli šest bodova prednosti u odnosu na Milan, deset ako je u pitanju trećeplasirani Juventus.

Antonio Conte očekivao je tešku utakmicu protiv Parme, pa je na stadionu Tardini odmarao jedno Lautara Martineza iz uobičajene startne postave.

- Parma nam je uvijek stvarala probleme, imaju odlične igrače i odličnog trenera. Zaslužuju komplimente, imaju sve što im je potrebno za spas ove sezone. Parma je bila naš ispit zrelosti jer smo morali naoštriti pandže i pokazati odlučnost. Primili smo gol koji možda nismo trebali primiti, ali generalno gledano Handanović baš i nije imao previše posla, rekao je Conte.

S koliko je Conte emocija proživljavao utakmicu najbolje se vidjelo u završnici, kada je na jedinstven način čestitao Hakimiju.

- Hakimi je bio fantastičan i htio sam mu čestitati na tome. Ovi dečki puno rade, pokazuju da znaju poštovati dogovor, uče lekcije, nastavio je Conte.

Lekciju je očito naučio i Christian Eriksen, koji je iz prvih jedanaeset izgurao Artura Vidala.

- Mislim da sam kao trener vrlo demokratičan. Ne dajem ništa besplatno, ali sam strpljiv. Imamo momčad, pojedinac dolazi tek nakon toga. Svi moraju razmišljati u tom smjeru. Pronašao sam skupinu frajera koji su željni boriti se jedan za drugoga. Najbolji je primjer Hakimi, ponekad bi napadao i zaboravio na obranu, pa je nekoliko utakmica zbog toga hladio pete na klupi. Hakimi je očito naučio. Igrači to znaju, igra onaj tko zaslužuje igrati i tako svi osjećaju da su dio ovog projekta, dodaje iskusni trener.

A projekt se zove – Scudetto.

- Nalazimo se u vrlo dobroj poziciji, u odnosu na prošlu sezonu ovo je velik napredak. No, znamo da je svaka utakmica bitka u kojoj možemo ispustiti bodove. I zbog toga ne dopuštam da se bilo kojeg suparnika podcijeni. Želimo dati sve od sebe, ako na kraju sezone budemo na mjestu na kojem smo sada to će značiti da smo u vrlo kratkom vremenu napravili nevjerojatan pomak nabolje, zaključio je Conte.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.