ČELNICI WBA SPREMAJU OTKAZ Slaven Bilić: Volim svoj posao, uživam u njemu i vrijedno radim za sebe i klub! Sve ostalo je izvan moje kontrole!

Srijeda, 16. prosinca 2020. 09:19 Napisao/la  SC

Prema pisanju britanskih medija, odluka od Bilićevoj smjeni donešena je prije utakmice protiv Manchester Cityja

Slaven Bilić
Slaven Bilić

Svi britanski mediji prenijeli su vijest da bi Slaven Bilić u srijedu mogao dobiti otkaz.

Vijest je objavljena nedugo nakon što je WBA u utorak uspio osvojiti bod na Etihadu u utakmici protiv jedne od najskupljih momčadi na svijetu, Bilić je ostao neporažen (1:1) u utakmici protiv Pepa Guardiole čime je ostvario najvredniji rezultat ove sezone.

Vlasnik WBA je Guochuan Lai, bogatstvo kineskog tajkuna procijenjuje se na oko 3,5 milijarde eura što se po sastavu WBA ne bi moglo zaključiti.

Objektivno, WBA ima jednu od najslabijih momčadi u Premierligi, Kinez nije puno uložio u momčad koja je ove sezone ušla u najbogatiju ligu na svijetu.

Rezultati WBA otprilike su na razini mogućnosti igrača koji su iznenadili sebe i druge rezultatom protiv Manchester Cityja.

Prema pisanju britanskih medija, Biliću taj rezultat neće puno pomoći, odluka od njegovoj smjeni donešena je prije utakmice protiv Manchester Cityja.

- Jako sam miran. Volim svoj posao, uživam u njemu i vrijedno radim za sebe i klub. Sve ostalo je izvan moje kontrole. Dajem sve od sebe. Ne brine me što se događa iza kulisa, nije me briga, odgovorio je Bilić na novinarsko pitanje o otkazu.

Na pitanje jesu li igrači protiv Manchester Cityja bili onako motivirani zbog toga jer su igrali za njega, menadžer WBA ovako je odgovorio:

- Igrači igraju za sebe i samo sliejde naše planove. Naravno da mi je drago vidjeti kada su ovako borbeni, ali mi cijelu sezonu imamo takvu atmosferu. Razlika je samo u rezultatima, koji su nekad bolji, a nekad lošiji, rekao je Bilić.

Sam Allardyce, Nigel Pearson, Mark Hughes i Eddie Howe spominju se kao potencijalni Bilićevi nasljednici.

Čelnici WBA nisu se još oglasili.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.