Slaven Bilić postao 18. menadžer u desetogodišnjem mandatu Gina Pozza

Četvrtak, 29. rujna 2022. 09:32 Napisao/la  SC

Gino je sin Giampaola Pozza, koji je 1986. godine postao vlasnik Udinesea, od sezone 93/94 Gino je formalno postao član uprave očeva kluba

Slaven Bilić postao 18. menadžer u desetogodišnjem mandatu Gina Pozza

Slaven Bilić prihvatio je ponudu koja se obila u glavu ček četvorici trenera Watforda u godinu dana.

Vlasnik Watforda Gino Pozzo u godinu dana smijenio je četvoricu trenera, Xisca Munoza, Claudija Ranieirija, Roya Hodgsona i Roba Edwardsa.

Watford je prošle sezone ispao iz Premierlige, Pozzo se želi odmah vratiti u elitni razred, Edwardsa je smijenio nakon 10 utakmica s obrazloženjem da je propustio svoju šansu.

Bilić je 18. menadžer u deset godina mandata taljanskog biznismena, Pozzo je postao (su)vlasnik kluba 2012. godine, većinski vlasnik je od 2014. godine.

Gino je sin Giampaola Pozza, koji je 1986. godine postao vlasnik Udinesea, od sezone 93/94 Gino je formalno postao član uprave očeva kluba.

U sezoni 2007/08 Giampaolo Pozzo je proglašen najboljim predsjednikom sezone Serije A.

Giampaolo je 2012. godine kupio Watford, dvije godine kasnije engleski klub postao je Ginova skupa igračka.

Watford je premijerligaš postao 2015. godine, 2019. godine izgubio je finale FA Cupa od Manchester Cityja, u sezoni 2019/20 isao je iz Premierlige.

U Premerligu vratio se odmah iduće sezone, da bi prošle sezone opet ispao.

Slaven Bilić može postati uspješan jedino ako se Watford vrati u Premierligu, a nakon 10 kola zaostaje već 9 bodova za vodećiM Sheffiledom.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.