Premierliga: Chelsea slavio na Anfieldu, Tuchel nanio Kloppu peti uzastopni domaći poraz

Četvrtak, 04. ožujka 2021. 21:04 Napisao/la  SC
Mason Mount
Mason Mount

Nogometaši Chelsea pobijedili su Liverpool na Anfieldu 0:1 u utakmici 29. kola Premierlige.

Ovakvim ishodom najzadovoljniji će zasigurno biti Thomas Tuchel, koji kao sjena prati Juergena Kloppa, došao je na njegovo mjesto u Mainz, došao je na njegovo mjesto u Borussiju Dortmund, a sada je za njim došao i u Premierligu.

U Bundesligi je samo jednom uspio pobijediti Kloppa, u Premierligi je slavio već u njihovom prvom međusobnom ogledu, pritom nastavio pozitivan niz od kada je sjeo na klupu Chelseaja i doveo londonsku momčad do četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi u Ligu prvaka.

Klopp je s druge strane doživio peti uzastopni poraz na Anfieldu, što zaista djeluje nestvarno za momčad koja je tako suvereno vladala Premierligom pod Kloppovim vodstvom.

Mateo Kovačić igrao je za Chelsea od 81. minute, u igru je ušao umjesto Masona Mounta, strijelca jedinog pogotka na utakmici.

Nogometaši Tottenhama, skorašnji suparnici Dinama u osmini finala Europske lige, pobijedili su u londonskom derbiju Fulham 0:1.

Unaprijed odigranu utakmicu 33. kola na Craven Cottageu odlučio je rani autogol Adarabioyoa, druga je to uzastopna pobjeda za momčad Josea Mourinha, koja trenutačno drži osmo mjesto u Premierligi, ali još uvijek se nije odrekla borbe za Ligu prvaka.

Everton je slavio na gostovanju kod WBA, treću uzastopnu pobjedu momčadi Carla Ancelotija donio je Richarlison.

Utakmica 33. kola: Fulham – Tottenham 0:1 (Adarabioyo 19-ag).

Utakmice 29. kola: WBA – Everton 0:1 (Richarlison 65), Liverpool – Chelsea 0:1 (Mount 42)

 Poredak: Manchester City 65 (27), Manchester United 51 (27), Leicester 50 (27), Chelsea 47 (27), Everton 46 (26), West Ham 45 (26)...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.