Premierliga: Sheffield United slavio na Old Traffordu, Burke šokirao crvene vragove

Srijeda, 27. siječnja 2021. 23:17 Napisao/la  SC
Olle Gunnar Solskjaer
Olle Gunnar Solskjaer

Nogometaši Manchester Uniteda poraženi su od Sheffield Uniteda (1:2) na Old Traffordu u utakmici 20. kola Premierlige.

Nakon serije od 13 utakmica bez poraza (deset pobjeda) momčad Ole Gunnara Solskjaera poražena je od momčadi s ligaškog dna, koja je na Old Traffordu dočekala tek drugu pobjedu ove sezone.

Pobjedu gostima donio je Oliver Burke pogotkom u 74. minuti nakon jedne konfuzne i trome obrambene reakcije domaćina.

Inače, Burke je čovjek koji je nedavno ušao u neslavnu povijest Premierlige kao igrač koji je čak 25 utakmica za redom igrao za momčad koja nije pobijedila.

No, nakon što je dočekao prvu pobjedu, dočekao je i prvu utakmicu u kojoj je odlučio pobjednika.

I to protiv kakvog suparnika.

Ovim porazom najviše su profitirali u Manchester Cityju, momčad Pepa Gvardiole sada je ostala usamljena na ligaškom vrhu.

Porazom „vragova“ mogao je profitirati i Leicester, ali nisu uspjeli pobjediti u derbiju na gostovanju kod Evertona u Londonu (1:1).

Utakmice 20. kola: Brighton – Fulham 0:0, Everton – Leicester 1:1 (Rodriguez 30/Tielemans 67), Manchester United – Sheffield United (Maguire 64/Bryan 23, Burke 74).

Poredak: Manchester City 41 (19), Manchester United 40, Leicester 39, West Ham 35, Liverpool 34 (19), Tottenham 33 (18)...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.