Premierliga: Manchester City razbio Manchester United, Haaland i Foden trostruki strijelci

Nedjelja, 02. listopada 2022. 16:56 Napisao/la  SC
Erling Haaland
Erling Haaland

Manchester City pobijedio je Manchester United 6:3 u velikom gradskom derbiju, sa po tri pogodaka Erlinga Haalanda i Phila Fodena.

Do 81. minute domaćini su vodili 6:1, čime su imali izjednačenu rekordnu pobjedu protiv "vragova", ali je Martial u završnici ublažio poraz i spriječio potpunu rezultatsku katastrofu.

Građani su dominirali tijekom svih 90 minuta, naročito izražena dominacija je bila u prvom dijelu, kada je sijevalo sa svih strana.  

Na posljednjih sedam utakmica Cityja, u prvenstvu i Ligi prvaka, Haaland je zabio barem pogodak, s tim da je jednom zabio dva gola, a čak tri puta tri pogotka.

Prije ove nedjelje Haaland je „hat-trickom“ počastio Nottingham Forest i Crystal Palace te mu je za tri „hat-tricka“ bilo potrebno samo osam utakmica, što je apsolutni rekord Premier lige.

Haaland je ukupno na 14 ligaških golova te je uvjerljivo najbolji strijelac Premier lige.

 

Premier liga, 9. kolo: Manchester City - Manchester United 6:3 (Foden 8, 44, 72, Haaland 34, 37, 64 / Antony 56, Martial 84, 90-11m)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.