Premierliga: Chelsea nastavlja borbu za drugo mjesto, pobjede Arsenala i Mancester Uniteda

Subota, 20. siječnja 2018. 15:24 Napisao/la  SC
Koscielny, Xhaka i Mustafi (Arsenal)
Koscielny, Xhaka i Mustafi (Arsenal)

Chelsea je pitanje pobjednika riješioveć u prvih šest minuta nakon kojih je bilo 2:0. Za 1:0 u 3. minuti zabio je Hazard, da bi tri minute kasnije sjajnu akciju plavaca završio Willian.

Domaćin je zaprijetio u 31. minuti kada je Hemedu obranio Caballero. U dva navrata u prvih 45 minuta domaćin je tražio jedanaesterac nakon što je u šesnaestercu gostiju padao Schelotto.

Novu prijetnju golu gostiju domaćin je pripremio u 51., no tada nisu imali sreće jer je udarac Proppera zaustavila vratnica.

Pitanje pobjednika u 77. minuti riješio je drugim golom na utakmici Hazard. Belgijskom reprezentativcu to je ujedno bio 101. ligaški gol u karijeri. Konačnih 4:0 u 89. minuti postavio je Moses.

Arsenal je bez većih problema svladao Crystal Palace 4:1.

Topnici su krenuli uraganski u utakmicu te je nakon samo 22 minute bilo 4:0, a prvo ime je bio Monreal koji je zabio jednom te asistirao dvaput.

U 6. minuti je zabio glavom nakon kornera Xhake.

U idućih par minuta Arsenal je zabio još dva - prvo je Monreal asistirao Iwobiju, a zatim i Koscielnyju.

Na 4:0 povisio je Lacazette nakon sjajne akcije i dodavanja petom Özila, a to je bio i 500. gol u Premier ligi koji su zabili Francuzi u dresu Arsenala.

Utješni pogodak za goste je zabio Milivojević desetak minuta prije kraja iz kornera.

Manchester United je na gostovanju kod neugodnog Burnleya izvukao 1:0 i tako se vratio na drugo mjesto ljestvice.

Crveni vragovi su napokon probili obrambeni blok Burnleya u 54. minuti kada je Martial lijepo pogodio na asistenciju Lukakua.

Everton je kod kuće odigrao 1:1 s West Bromom.

Gosti su poveli već u sedmoj minuti kada je sam na vratara Pickforda izašao Rodriguez.

Za izjednačenje u 70. minuti je zabio Niasse na asistenciju Walcotta samo 56 sekundi nakon ulaska u igru.

Nikola Vlašić je počeo za Everton od prve minute, no zamijenjen je odmah na početku drugog poluvremena.

Utakmice 24. kola: Brighton - Chelsea 0:4 (Hazard 3, 77, Willian 6, Moses 89), Arsenal - Crystal Palace 4:1 (Monreal 6, Iwobi 10, Koscielny 13, Lacazette 22/ Milivojević 78), Burnley - Manchester United 0:1 (Martial 54), Everton - WBA 1:1 (Niasse 70/ Rodriguez 7), Leicester - Watford 2:0 (Vardy 39-11m, Mahrez 90), Stoke - Huddersfield 2:0 (Allen 53, Diouf 69), West Ham - Bournemouth 1:1 (Hernandez 73/ Fraser 71) 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.