PEP GUARDIOLA Nikada se u životu nisam osjećao kao najbolji trener na svijetu

Četvrtak, 13. veljače 2020. 19:39 Napisao/la  SC
Pep Guardiola
Pep Guardiola

Pep Guardiola iznio je zanimljivo viđenje svoje trenerske karijere, španjolskog stručnjaka mnogi smatraju najboljim na svijetu:

- Što znači biti najbolji trener na svijetu? Nikada se u životu nisam osjećao kao najbolji na svijetu! Kad sam u Barceloni osvojio šest naslova prvaka zaredom i osvajao trofeje, nikad se nisam osjećao najboljim na svijetu. U karijeri sam pobjeđivao zato jer sam imao izvanredne igrače u velikim klubovima. Ima izvanrednih trenera na svijetu, koji ne rade u najvećim klubovima na svijetu i nemaju najbolje igrače na svijetu. Dobar sam trener, ali nisam najbolji. Dajte mi neku momčad koja nije dobra kao momčad Manchester Cityja i neću nikoga pobijediti, rekao je Guardiola.

Poznato je da Guardiola ove sezone stalno ističe da Liverpool trenutačno ima najbolju momčad na svijetu:

Proces stvaranja momčadi Liverpoola počeo je kada je Jurgen Klopp postao menadžer 2015. godine.

- Liverpoolu je trebalo četiri, pet sezona da bi osvojio svoj prvi trofej prošle sezone. Bio je to proces. Novi igrači, sve više i više ulaganja i oni su postali najbolja momčad na svijetu. Ponekad ljudi vjeruju ako ste Pep, Jurgen ili neko drugo veliko ime, da svake sezone morate osvojiti sve naslove sa 2000 milijuna bodova i 2000 milijuna golova. Ponekad to nije moguće, ponekad zbog konkurencije, ponekad jednostavno to ne možete ostvariti. Ni u jednom sportu nikada jedna momčad nije osvajala sve trofeje svake sezone. Radimo napornije ove nego prošle sezone, kada smo osvojili sve domaće trofeje, kazao je Guardiola i otkrio glavni cilj ove sezone:

- Želim osvojiti Ligu prvaka. Sanjam i uživam u pripremi utakmica protiv Real Madrida, da vidim što možemo učiniti. Iduća dva tjedna najsretniji su trenuci u mojoj profesiji dok tražim što možemo učiniti da ih pobijedimo, zaključio je Guardiola.

Tablice omogućuje Sofascore