Pep Guardiola: Volio bih da čelnici kluba objasne zbog čega su osnovali Superligu

Utorak, 20. travnja 2021. 17:59 Napisao/la  SC
Pep Guardiola
Pep Guardiola

Manchester City nije se službeno oglasio ni dva dana nakon što su postao jedan od osnivača Superlige, nikakvu obavijest nije objavio ni na društvenim mrežama.

Pep Guardiola našao se u neugodnoj poziciji pred novinarima na redovitoj presici:

- Nekoliko sati prije nego što je objavljena vijest rekli su mi da će objaviti izjavu. Nitko ne govori jasno o tome što će Superliga donijeti, još uvijek smo u stanju neizvjesnosti. Postoje predsjednici ili potpredsjednici koji mogu jasnije ili preciznije govoriti o tome kojoj su se idejom povodili i kamo nogomet treba ići. Zbog toga je ova situacija neugodna za trenere, jer nemamo sve informacije. Kad budemo imali sve informacije, reći ću vam svoje mišljenje. Volio bih da predsjednici ili potpredsjednici objasne razloge zbog kojeg su donijeli takvu odluku. Navijam za svoj klub, poznajem ljude i dio sam kluba, ali isto tako imam svoje mišljenje. Moje mišljenje je da bih volio biti jasan i imati sve informacije, kazao je Guardiola prije nego što je iznio svoje mišljenje o zatvorenoj ligi superbogataša:

- Kakav je to sport u kojem ne postoji veza između truda i uspjeha, truda i nagrade. Nije sportski ako je uspjeh zajamčen i ako nije važno ako izgubite. Zbog toga sam puno puta rekao, želim najbolje i najjače moguće natjecanje, posebno u Premierligi. Nije fer da se jedna momčad bori, bori, bori, stigne na vrh i onda se ne može kvalificirati u ligu više, jer su mjesta rezevirana za nekoliko momčadi. Da se razumijemo, svi rade u vlasititom interesu, UEFA također. Morali su čelnici UEFA ranije komunicirati s klubovima, rekao je Guardiola.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.