Nigel Pearson: Andrej Kramarić uživa u nogometu, a takvi igrači daju više od drugih

Četvrtak, 26. veljače 2015. 12:34 Napisao/la  SC

On je napadač, moramo mu igrom omogućiti da što češće bude u kaznenom prostoru, ali on ima znanja i želje igrati na svakoj poziciji koja se od njega traži, kaže menadžer Leicester Cityja

Menadžer Liecester Cityja Nigel Pearson ima sve bolje mišljenje o Andreju Kramariću, koji prolazi težak put prilagođavanja na igru u jednoj od najjačih liga na svijetu. Nije lako ni jednom napadaču igrati u momčadi koja vrlo teško stvara prilike, a kamo li napadaču koji broji prve minute u Premierligi.

- Teško je donijeti sud o pojedincima kad momčad ne igra najbolje. Mislim da se Kramarić jako dobro nosi s pritiskom cijene koja je plaćena za njega. Vrlo je mlad, za sada se sjajno drži s obzirom na situaciju, rekao je Pearson za lokalni Leicester Mercury.

Pearson smatra da je doveo napadača posebnog kova, igrača koji momčadi puno vrijedi i kada ne zabija:

- Kada pogledate dvije utakmice u kojima se upisao u strijelce, vidite da je naporno radio za momčad, a njegov gol glavom protiv Aston Ville je bio apsolutno fantastičan. On je napadač, moramo mu igrom omogućiti da što češće bude u kaznenom prostoru, ali on ima znanja i želje igrati na svakoj poziciji koja se od njega traži. Doveden je zbog golova, ali mislim da može ponuditi više od samih golova. Inteligentan je nogometaš, a postizanje golova mu omogućuje uživanje u nogometu. Igrači koji uživaju u igru mogu dati više od drugih, tvrdi Pearson.

U sljedećem kolu Leicester City gostuje kod prvaka Manchester Cityja, Kramarić igra protiv jedne od najčvršćih obrana na svijetu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.