Mancini: Rooney je savjetovao suca da isključi Kompanyija

Nedjelja, 08. siječnja 2012. 23:37 Napisao  Marko Babić

- Prekršaj nije bio za crveni karton. Rooney je rekao sucu što da napravi i tako utjecao na odluku - ustvrdio je Mancini

Roberto Mancini, trener Manchester Cityja, pronašao je krivca za ispadanje iz FA kupa od Manchester Uniteda. Krivac je Wayne Rooney, ali ne zato jer je postigao dva pogotka, već zato jer je zaslužan za isključenje Vincenta Kompanyja u 10. minuti. Naime, Kompany je isključen nakon opasnog prekršaja nad Nanijem, a Mancini je ustvrdio da je Rooney rekao sucu da isključi braniča Manchester Cityja.

-  Prekršaj nije bio za crveni karton. Rooney je rekao sucu što da napravi i tako je utjecao na odluku - ustvrdio je Mancini.

Manchester City već je uložio žalbu Engleskom nogometnom savezu na isključenje Kompanyija.

Utakmica je pak bila priča za sebe, Manchester United poveo je pogotkom Waynea Rooneyja u 10. minuti, a dvije minute kasnije domaćin je ostao s deset igrača. Vincent Kompany dobio je izravni crveni karton nakon starta s dvije noge na Nanija. Welbeck je u 30. minuti zabio drugi pogodak za Manchester United, a Rooney je u 40. minuti, činilo se, riješio pitanje pobjednika.

I onda je uslijedio nevjerojatan povratak Cityja, Kolarov je u 48. minuti smanjio na 1:3, a Aguero je u 65. minuti vratio utakmicu u vode neizvjesnosti. City je navalio u posljednjih pola sata, ali činjenica da su skoro cijelu utakmicu igrali s igračem manje ostavila je traga i nisu uspjeli doći od izjednačenja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.