Premieliga: Manchester City deklasirao Chelsea na Stamford Bridgeu

Nedjelja, 03. siječnja 2021. 19:29 Napisao/la  SC

Četrnaesti put u posljednjih petnaest godina nogometaši Manchester Cityja pobjedom su otvorili novu godinu i došli na samo četiri boda od Liverpoola i Manchester Uniteda

Nogometaši Manchester Cityja
Nogometaši Manchester Cityja

Četrnaesti put u posljednjih petnaest godina nogometaši Manchester Cityja pobjedom su otvorili novu godinu.

Ovoga puta učinili su to u velikom stilu, na praznom Stamford Bridgeu u Londonu momčad Pepa Guardiole deklasirala je Chelsea.

Frank Lampard samo je nemoćno gledao kako mu se momčad u prvom poluvremenu raspada, već nakon 34. minute igre bilo je 3:0 za goste, Gundogan, Foden i De Bruyne punili su Mendyjevu mrežu, koji je jednom sjajnom intervencijom jedan pogodak gostiju uspio spriječiti pa je izvjesni poraz nakon prvih 45 minuta mogao biti još i uvjerljiviji.

Guardiolina momčad odigrala je najboljih 45 minuta u posljednjih 18 mjeseci, nogometaši Chelseaja mogli su na poluvremenu biti zadovoljni da rezultatsko poniženje nije bilo još uvjerljivije.

Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za domaćine, koji u prvih 45 minuta niti jednom nisu zapucali na gostujuća vrata.

Jednu od rijetkih prilika domaćini su iskoristili u samoj završnici utakmice, u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena Hudson Odoi ublažio je poraz.

Ovom pobjedom Guardiolina momčad definitivno je uhvatila korak za liderima, Manchester City sada ima četiri boda manje od lidera Liverpoola i Manchester Uniteda, ali i jednu utakmicu manje od njih.

Godinu su pobjedom otvorili i nogometaši Leicestera, nakon dva uzastopna remija (Crystal Palace, Manchester United) momčad Brendana Rodgersa slavila je na gostovanju kod Newcastlea.

Rezultati 17. kola: Chelsea – Manchester City 1:3 (Hudson Odoy 90+2/Gundogan 18, Foden 21, De Bruyne 34), Newcastle - Leicester 1:2 (Carroll 82/Maddison 55, Tielmans 72).

Poredak: Liverpool 33 (16), Manchester United 33 (16), Leicester 32, Tottenham 29 (16), Manchester City 29 (15), Everton 29 (16), Chelsea 26 (16)...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.