Luis Suarez se napokon ispričao što je izgovorio riječ "crnac"

Četvrtak, 05. siječnja 2012. 05:00 Napisao/la  I. V.

Nikada ovu riječ više neću koristiti u. pogrdnom smislu i ako je to nekoga uvrijedilo, onda se želim ispričati, kazao je Suarez.

 

Luis Suarez je napokon priznao da mu riječ „crnac“ nije tako mrska kako je tvrdio proteklih dana. Isprika nije izravno upućena Patriceu Evri, ali je znakovita:

- Priznao sam pred Disciplinskom komisijom da sam jednom izgovorio tu riječ na španjolskom, samo jednom! Rekao sam članovima Komisije da tu riječ više neću koristiti na nogometnim terenima u Engleskoj. Nikada ovu riječ više neću koristiti u. pogrdnom smislu i ako je to nekoga uvrijedilo, onda se želim ispričati, kazao je Suarez.
Priča oko Suarezove kazne od 8 utakmica zabrane i 40.000 funti ovdje ne završava. Liverpool i dalje inzistira na njegovoj nedužnosti, negira nalaze Disciplinske komisije napisane na 115 stranica, traži sve moguće načine da bi Suarez zaigrao što prije. Žalba ide toliko daleko da se spominje sukob civilizacija, tvrde u LIverpoolu da različiti svjetonazori izgovorenu riječ „crnac“ tumače različito  

Inače,  prema nalazu Disciplinske komisije, koja je zatražila tumačenje jezičnih stručnjaka, Suarez je u žustroj raspravi s Evrom  čak sedam puta izgovorio riječ „crnac“. Svaki put kao da je prvi!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.