FA Kup od sljedeće sezone ukida pravilo o ponavljanju utakmica u slučaju remija

Četvrtak, 18. travnja 2024. 16:37 Napisao/la  SC
FA Kup od sljedeće sezone ukida pravilo o ponavljanju utakmica u slučaju remija

FA kup najstarije nogometno natjecanje na svijetu koje je utemeljeno još 1871. godine od sljedeće sezone ukida pravilo o ponavljanju utakmica u slučaju neodlučenog ishoda. U ovoj sezoni to je pravilo vrijedilo za sve utakmice od petog kola nadalje, dok će se od sezone 2024./2025. primjenjivati već od prvog kola.

To je rezultat novog šestogodišnjeg sporazuma između engleskog saveza i Premier lige. Nižerazredne engleske momčadi, one koje se budu natjecale u kvalifikacijama za plasman u prvi krug FA kupa, i dalje će igrati ponovljene utakmice u slučaju neodlučenog ishoda.

Klubovi iz Championshipa i Premier lige uključivat će se u natjecanje od trećeg kola, a novost je da će se izbjegavati sudaranje s terminima prvenstvenih utakmica.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.