Bukayo Saka: Osjećao sam da sam uništio naciju, ali nema mjesta rasizmu i mržnji

Petak, 16. srpnja 2021. 10:32 Napisao/la  SC

Nemam riječi kojima bih izrazio koliko sam razočaran, vjerovao sam da ćemo pobijediti. Žao mi je što se nogomet nije vratio kući, napisao je Saka na društvenim mrežama

Bukayo Saka
Bukayo Saka

Bukayo Saka se napokon oglasio, tragičar finala Eura 2020 kojemu je Gigi Donnarumma obranio penal i donio Italiji drugu europsku titulu u povijesti, na društvenim je mrežama rekao što misli o čitavoj situaciji, koja je na kraju iznjedrila i lavinu rasističkih uvreda i na njegov i na račun njegovih suigrača.

- Nemam riječi kojima bih izrazio koliko sam razočaran, vjerovao sam da ćemo pobijediti. Žao mi je što se nogomet nije vratio kući, ali obećajem da će ova generacija osjetiti okus pobjede. Patio sam i osjećao da sam uništio englesku naciju, ali negativne emocije me ipak neće slomiti, napisao je 18-godišnji nogometaš Arsenala.

Naravno da nije mogao ne osvrnuti se na rasističke uvrede koje trpi od tog tragičnog trenutka.

- Nema mjesta raszmu i mržnji, niti u nogometu, niti u bilo kojem drugom dijelu društva. Reagirajte na rasizam, ljubav uvijek pobjeđuje, zaključio je Saka.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.