PRAONICA NOVCA Radije će Kyliana Mbappea pustiti besplatno nego ga prodati

Četvrtak, 23. travnja 2020. 11:53 Napisao/la  I. V.

Ako katarski milijarder bez problema može potrošiti bezmalo milijardu eura za dvojicu igrača, zašto bi bio zabrinut ako izgubi cca 180 mil. eura koliko stoji najskuplji igrač na svijetu?

Nasser Al-Khelaifi i Kylian Mbappe
Nasser Al-Khelaifi i Kylian Mbappe

U jeku financijske krize zbog koronavirusa, iz Pariza stiže neslužbena vijest koja potvrđuje da u nogometnom biznisu postoje interesi koji nemaju veze sa zaradom.

Paris Saint-Germain radije će pustiti Kyliana Mbappea besplatno 2022. godine, nego što će ga prodati Real Madridu sljedeće sezone!

Ovako sročena vijest odmah je izazvala prijepore i opetovano potaknula teze da katarski fond Oryx Qatar Sports Investments nije kupio pariški klub da bi zarađivao nego prao novac.

Iza fonda stoji milijarder Nasser Al-Khelaifi, koji je zabrinuo čelnike FIFA-e i UEFA-e kada je PSG na ljeto 2017. godine kupio dvojicu napadača (Neymar, Mbappe) za ukupno 402 mil. eura neto.

Bruto trošak dvaju transfera (višegodišnji ugovori igrača, porezi...) procijenjuje se na iznos približan milijardi eura!

Nasser Al-Khelaifi je pri tome izigrao Financijski Fair Play!

Neymar je fiksnu odštetu od 222 mil. eura platio kao fizička osoba, novac za odštetu zaradio je nakon što je s katarskim savezom potpisao ugovor o promidžbi Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Inače, financijski eksperti procijenili su da takav posao na tržišru rada najviše može vrijediti 3,5 mil. eura!

Ako katarski milijarder bez problema može potrošiti bezmalo milijardu eura za dvojicu igrača, zašto bi bio zabrinut ako izgubi cca 180 mil. eura koliko vrijedi najskuplji igrač na svijetu?

Novcem se ipak ne može sve kupiti u nogometu!

Real Madrid najavio je rasprodaju zbog financijske krize, čak 11 igrača nalazi se na neslužbenoj transfer-listi koju predvode Gareth Bale, Luka Modrić, Marcelo, James Rodriguez, Mariano, Brahim Diaz, Alvaro Odriozola...

Unatoč tome Kylian Mbappe silno želi otići iz PSG-a u Real Madrid!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.