Napadač koji je pogotkom eliminirao Rijeku iz Konferencijske lige odlazi iz Lillea

Četvrtak, 18. travnja 2024. 20:10 Napisao/la  SC

Ove sezone cijena mu je malo pala iako je sa 16 pogodaka trenutačno opet drugi na listi strijelaca iza Kyliana  Mbappea

Jonathan David i Veldin Hodža
Jonathan David i Veldin Hodža

Jonathan David odlazi iz Lillea na kraju sezone!

Napadač Lillea koji je pogotkom eliminirao Rijeku u produžecima play-offa Konferencijske lige ove sezone u 43 utakmica postigao je 23 pogodaka, sedam puta je asistirao.

Treba istaknuti da je 24-godišnji kanadski reprezentativac postigao manje pogodaka nego prošle sezone, kada je bio drugi strijelac Ligue 1 iza Kyliana Mbappea, cijena mu je iznosila ooko 60 mil. eura.

Ove sezone cijena mu je malo pala iako je sa 16 pogodaka trenutačno opet drugi na listi strijelaca iza Mbappea (24 pogodaka), Napoli je spreman izdvojiti 80 mil. eura nakon što proda Victora Osimhena, koji odlazi na kraju sezone za više od 100 mil. eura!

Tako barem ističu talijanski mediji, koji napominju da je Napoli pripremio trogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja.

Jonathan David prošle sezone bio na meti nekoliko velikih klubova, konkretniji su bili Chelsea i Tottenham, ali Lille je tražio previše.

Napoli privodi kraju stresnu sezonu nakon što je postao prvak, iduće sezone novi trener trebao bi početi slagati novu momčad u kojoj bi David trebao postati stožerni napadač.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.