Zinedine Zidane se otvorenim pismom javnosti oprostio od Real Madrida

Ponedjeljak, 31. svibnja 2021. 10:42 Napisao/la  SC
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane

Zinedine Zidane otvorenim se pismom oprostio od Reala.

Francuski stručnjak u pismu je zahvalio Florentinu Perezu, koji se, kako je napisao Zidane, jedini borio za njega i jedini mu vjerovao, a  onda je napisao.

- Idem, ali ne skačem s broda i nisam umoran od treninga. U svibnju 2018. godine sam napustio klub jer smo tijekom dvije i pol godine imali toliko pobjeda i trofeja da sam osjećao da je potrebno nešto novo kako bi klub ostao na vrhu. Danas su stvari drukčije. Odlazim, osjećam da mi klub ne pruža povjerenje koje mi je potrebno, ne pruža mi podršku da gradim na duži rok. Poznajem zahtjeve kluba poput Reala, znam da moraš otići ako ne pobjeđuješ. Ali ovdje je zaboravljena jedna vrlo važna stvar, sve što sam gradio iz dana u dan je zaboravljeno. Sve što sam učinio vezano za odnose među igračima i 150 ljudi oko momčadi s kojima sam radio. Rođeni sam pobjednik i ovdje sam bio da osvajam trofeje, ali iznad svega mi smo ljudska bića, imamo emocije i svoj život. Imam osjećaj da te stvari nisu bile na cijeni. Boljelo me kada sam nakon poraza čitao da će mi uručiti otkaz ako ne pobijedim u narednoj utakmici. Boljelo je i mene i cijelu momčad jer su mediji ciljano kreirali negativno ozračje, sumnje i nesporazume. Dobro je što sam uz sebe imao izvanredne momke, koji su do smrti bili uz mene. Kada su stvari bile loše, oni bi me spašavali pobjedama, jer su vjerovali u mene i ja sam vjerovao u njih. Naravno da nisam najbolji trener na svijetu, ali sam sposoban dati snagu i samopouzdanje potrebne u radu igrača, članova stručnog stožera i zaposlenika. Znam točno što momčad treba, napisao je Zidane u pismu kojega je objavo As.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.