Zinedine Zidane: Ne želim da ovo bude Messijev posljednji El Clasico

Petak, 09. travnja 2021. 16:41 Napisao/la  SC

Lionel Messi uživa u Barceloni, a i za LaLigu bi to bila sjajna stvar, rekao je trener Real Madrida i oduševio navijače Barcelone i čitavu španjolsku sportsku javnost

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane

U subotu se u Madridu igra 234. El Clasico, najgledaniji nogometni derbi na svijetu, koji ovoga puta osim uvijek prisutnog rivalstva i silnog prestiža ima težinu i zbog toga što bi mogao odučiti i pitanje prvaka.

A mogao bi ući u povijest i kao posljednji kojega je za  Barcelonu igrao Lionel Messi, budući da mu za tri mjeseca ističe ugovor s Barcelonom, a novi još uvijek nije potpisao.

- Ne bih želio da to bude Messijev posljednji El Clasico, želim da ostane u Barceloni. On uživa u Barceloni, a i za LaLigu bi to bila sjajna stvar. Naravno da mi znamo kakav je Messi igrač, možda sada ne zabija toliko golova, ali i dalje znamo tko je on. No, znamo i da Barcelona ima i drugih jako dobrih igrača, rekao je Zinedine Zidane na uobičajenoj konferenciji za novinare uoči utakmice i oduševio navijače Barcelone i čitavu španjolsku sportsku javnost.

Nije samo kapetanu Barcelone ovo možda posljednji El Clasico, posljednji bi mogao biti i za Sergia Ramosa, kapetana Real Madrida, također ikonu svoga kluba, koji još uvijek nije potpisao novi ugovor.

- Nadam se da ostaje u Madridu, rekao je Zidane.

Subotnji El Clasico na rasporedu je od 21 sat, utakmica je to 30. kola LaLige, do kraja prvenstva ostalo je još osam kola, a Barcelona za vodećim Atleticom zastaje bod, dok Real Madrid na trećem mjestu tri boda zaostaje za liderom.

Kada je sam El Clasico u pitanju u blagoj je prednosti Real Madrid, u 234. utakmice Real Madrid slavio je 88. puta, Barcelona ima jednu pobjedu manje.

Lionel Messi najbolji je strijelac u povijesti El Clasica, do sada je postigao 21 pogodak, tri više od Realovih ikona Alfreda di Stefana i Cristiana Ronalda.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.