Val rasizma putuje kontinentom: Daniela Alvesa vrijeđali navijači Espanyola

Ponedjeljak, 09. siječnja 2012. 14:18 Napisao/la  I. V.

Trend vrijeđanja tamnoputih igrača širi se poput mode. Detalji oko boje kože nisu važni, važno je da se osvješteni navijači ponašaju u skladu s trendovima

U gradskom derbiju između Espanyola i Barcelone skupina domaćih navijača pogrdnim je hukanjem pratila svaki dodir lopte i Daniela Alvesa, braniča Barcelone. Unatoč tome predsjednik Espanyola Ramon Condal pohvalio je publiku za ponašanje, rekavši da rasističkih ispada baš i nije bilo onoliko koliko se potencira. Trener Espanyola Mauricio Pochettino diplomatski je  rekao da je rasizam „nešto što želimo iskorijeniti na svim nogometnim igralištima", dok se Daniel Alves pravio gluh! Brazilac ništa nije čuo, a kamo li hukanje!
Val rasizma putuje europskim stadionima! Nakon liverpulske afere Luisa Suareza, trend vrijeđanja tamnoputih igrača širi se poput mode. Detalji oko boje kože nisu važni, važno je da se osvješteni navijači ponašaju u skladu s trendovima.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.