Ronald Koeman: Odigrali smo dobru predsezonu bez Messija, nema više izgovora

Subota, 14. kolovoza 2021. 16:07 Napisao/la  SC
Ronald Koeman
Ronald Koeman

Barcelona u nedjelju igra utakmicu 1. kola LaLige bez Lea Messija:

- Dosta se proteklih dana pričalo o Messiju, ali to je normalno s obzirom na ono što je učinio za klub. Više ga nema, ali tu su drugi igrači i imamo veoma jak tim i kada nam se vrate povrijeđeni igrači, imamo ekipu za trofeje. Od nedjelje više nema izgovora. Odigrali smo dobru predsezonu bez Messija i moramo pokazati da smo krenuli dalje. Uvjeren sam da će navijači uživati sa ovom ekipom. Najbolja stvar je to što se navijači vraćaju. Za sve je bolno što je Messi otišao, nedostajat će nam, ali ne može se živjeti od prošlosti. Nadam se da će ovaj tim imati podršku navijača, ispred nas su velike stvari, kazao je trener Ronald Koeman uoči utakmice protiv Real Sociedada na Camp Nou.

Roster nije zatvoren unatoč financijskim problemima:

- Nedostaje nam napadač. Nemamo na raspolaganju Ansua, Dembelea i Aguera. Volio bih imati više igrača i veću konkurenciju, ali dosta zavisi od toga hoćemo li moći ikog potpisati. Od Memphisa očekujem mnogo. Dosta dobro ga poznajem iz reprezentacije gdje je igrao sjajno. Isto ću mu tražiti i ovdje. Veoma je bitan. Griezmanna volim. On je igrač koji dosta pomaže kada nemamo loptu. Sad mora napraviti korak naprijed i treba shvatiti da može zauzeti Messijevo mjesto u ekipi. To je prednost za njega, istaknuo je Koeman.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.