×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

PROTIV OSASUNE ZA REKORD  

Real Madrid zabio 100 golova u sezoni

Subota, 31. ožujka 2012. 21:49 Napisao/la 

Real Madrid je na gostovanju u Osasuni slavio sa uvjerljivih 5:1, Barcelona svladala Osasunu 2:0

Real Madrid nezaustavljivo juriša prema naslovu prvaka u Španjolskoj. Protiv Osasune su na gostovanju još jednom demonstrirali nevjerojatno silu, pregazili su domaćina sa 5:1, stigavši do fascinantne brojke od 100 pogodaka u ovoj sezoni, računajući sva natjecanja u kojima nastupaju!

"Kraljevi" su od prve minute pokazali domaćinu kako će mu priuštiti "nogometni pakao". Već u 7. minuti je Karim Beznema postigao fantastičan pogodak; sa lijeve strane je ubacio Cristiano Ronaldo, a Benzema je na drugoj strani, s desne strane iskosa, iz voleja pospremio loptu u suprotni kut gola domaćina.

Točno pola sata iza toga "CR7" je odlučio dodatno popraviti dojam, još jednim maestralnim golom. "Odapeo" je pravi projektil sa više od 25 metara, nesretni vratar Osasune Andres Fernandez mogao je samo "baciti se iz očaja", jer je lopta završila po drugi puta u mreži.

Sve nakon toga bilo je odrađivanje posla. Ili, zapravo, lov na okruglih 100 pogodaka u sezoni. Cristiano Ronaldo je zabio još jedan, Higuain dva i Real Madrid je zapečatio uvjerljivu pobjedu. Jedini pogodak za domaćina postigao je Nino.

Barcelona je brzo vratila na -6 u odnosu na Real Madrid. U iščekivanju uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Milana, Barca je doslovce "odradila" Athletic Bilbao. Momčad Marcela Bielse, koja oduševljava u UEFA ligi i ruši protivnike nevjerojatnom lakoćom, na Nou Campu je "šaptom pala".


Iako "Blaugrana" nije nastupila u najjačem sastavu (Puyol i Xavi na klupi), jer je Pep Guardiola odmarao pojedine "umorne ratnike", ni to nije pomoglo Baskima. Odolijevali su do 40. minute, a onda je Messi u šansu gurnuo Iniestu, "Don Andres" se othrvao naletu gostujućeg braniča i topovski poslao loptu pod gredu. Irazioz je bio nemoćan...

Bilbao se potpuno slomio u 58. minuti, kada je Tello "isforsirao" jedanaesterac, koji je Messi rutinirano pretvorio u 2:0 za Barcelonu. Messiju je ovo 37 gol u sezoni, Cristiano Ronaldo ima pogodak više. Athletic Bilbao definitivno plaća danak sjajnim europskim prezentacijama, jer u Primeri nije ni izbliza tako lepršav i goropadan. Barcelona je, jednostavno, dimenzija više. Obje momčad idućeg tjedna očekuju uzvrati Lige prvaka, odnosno UEFA lige, ali razlika je u tome što Barca može "odraditi posao". Bilbao još nije na tom nivou...


Iznenađujući je poraz na domaćem travnjaku uknjižila Malaga.Betis, koji još uvijek nije prebrinuo brige u borbi za ostanak i koji u posljednjih pet kola ne zna kako izgleda pobjeda slavio je s 2:0. Relativno šokantan rezultat, bez obzira na tradicionalno naslijeđe koje govori u korist Betisa. Malaga je, naime, na visokoj četvrtoj poziciji, ali protiv Betisa to nije potvrdila kvalitetu i kontinuitet...

Granada je ostvarila važnu pobjedu na gostovanju kod Santandera, kao i Real Zaragoza kod Sportinga iz Gijona.

PRIMERA, 31. kolo: Osasuna - Real Madrid 1:5 (0:1 Benzema 7', 0:2 Cristiano Ronaldo 37', 0:3 Higuain 40', 1:3 Nino 49', 1:4 Cristiano Ronaldo 70', 1:5 Higuain 77'), Racing Santander - Granada 0:1 (0:1 Siqueira 89' - 11m), Sporting Gijon - Real Zaragoza 1:2 (0:1 Postiga 37', 1:1 Eguren 49', 1:2 Lafita 90'+1), Barcelona - Athletic Bilbao 2:0 (1:0 Iniesta 40', 2:0 Messi 58'-11m), Malaga - Betis 0:2 (0:1 Ruben Castro 40, 0:2 Dorado 40'+1)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.