Primera: Celta održala nogometnu lekciju Atleticu, bolan poraz Diega Simeonea

Nedjelja, 15. veljače 2015. 23:02 Napisao/la  SC

Utakmice 23. kola: Celta - Atletic 2:0, Rayo - Villarreal 2:0 

Nedugo nakon uvjerljive pobjede protiv Real Madrida, momčad Atletica odigrala je jednu od najslabijih utakmica u sezoni što ne umanjuje vrijednost pobjede momčadi Eduarda Berizzoe. Argentinac na klupi Celte održao je nogometnu lekciju sunarodnjaku Diegu Simeoneu. Bolniju od rezultata s obzirom na izrazitu nadmoć Celte, malo je momčadi tako nadigralo Atletico od kada je Simeone trener.

Posjed od čak 71 prema 29 posto u korist Celte sve govori o igri Atletica u prvom dijelu utakmice. Diego Simeone specijalizirao je destrukciju, ali je ovog puta ipak malo pretjerao iako je utakmicu počeo s trojicom napadača (Griezmann u veznom redu, Mandžukić, Torres). A napadačka igra Atletica svela se na Mandžukićev udarac u 44. minuti, bio je to prvi izravni Atletica u vrata, ili točnije u vratara Sergija.

U drugom dijelu Simeone je ostavio Torresa u svlačionici, pojačao sredinu, ali se igra Atletica nije promijenila. Celta je nastavila dominirati agresivnim presingom i tehnički perfektnom pas-igrom. Vrlo raspoloženi Nolito u 59. minuti iznudio je kazneni udarac, koji je pretvorio u vodstvo. Orellana je postavio konačnih 2:0 na kraju povezane akcije i klasične egzekucije s desne strane.

Tek u zadnjih dvadesetak minuta Atletico je pokazao naznake momčadi koja se bori za prvaka, smanjila je Simeoneova momčad malo omjer posjeda lopte u korist Celte (66/34), ali bilo je to premalo za preokret.

Mora se priznati da je sudac Munuera oštetio Atletico. Nije dosudio igranje rukom prije nego što je Nolito iznudio kazneni udarac, nije dosudio prekršaj na Siqueiri za kazneni udarac! Unatoč svemu tome  Atletico je rezultatski dobro prošao s obzirom na sve što se događalo pred vratarom Moyom. A promašaj Larriveyja 61. minuti spada u nogometne rijetkosti!

Mario Mandžukić nije igrao slabo! S obzirom na to koliko je upotrebljivih lopti dobio, nije mogao učiniti puno iako djeluje vrlo raspoloženo.  

CELTA: Sergio, Sergi Gomez, Cabral, Fontas, Jonny, Radoja, Fernandez, Krohn-Delhi (90+1 Lopez), Orellana, Nolito, Larrivey (76 Hernandez)

ATLETICO: Moya, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Saul, Gabi (Jimenez 73), Tiago (33 Mario Suarez), Griezmann, Mandžukić, Torres (46 Cani)

Utakmice 23. kola: Celta - Atletic 2:0 (Nolito 59-11m, Orellana 71), Rayo - Villarreal 2:0 (Bueno 50, Kakuta 68)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.