Xavi Hernandez prokomentirao medijske spekulacije o smjeni

Nedjelja, 17. prosinca 2023. 10:30 Napisao/la  SC

Svlačionica je uznemirena i razočarana poput mene jer smo odigrali dobru utakmicu, kaže trener Barcelone

Xavi
Xavi

Xavi Hernadez prolazi najvću krizu otkada je postao trener Barcelone, serija loših rezultata izazvala je medijske spekulacije o njegovoj smjeni.

Nakon neodlučenog rezultata protiv Valencije ovako je prokomentirao svoj status:

- Prije mjesec dana sam čuo da bih mogao postati Sir Alex Ferguson u Barceloni, sada mi govorite da ću izgubiti posao... Ovom klubu je prije svega potrebna stabilnost. Ovaj projekat je uspješan i pobjednički, tako da ne smijemo pasti u depresiju na svakom neuspjehu, rekao je Xavi.

- Opet nas muči istvar stvar kao prošle sedmice, a to je efikasnost. Darovali smo protivniku dva boda. Stvorili smo dovoljno šansi za pobjedu, na kraju smo uzeli samo bod i nismo zadovoljni. Ovo nam je bilo kao finale, a bod nije dovoljan. Ovakav manjak efikasnosti nije normalan. Mislim da je to veći problem nego nedostatak energije u odbrani. Vrijeme je da budemo kritični prema sebi i tražimo više od sebe samih. Neefikasnost je najbolji opis sezone koja traje. Što se tiče same igre, na dobrom smo putu. Svlačionica je uznemirena i razočarana poput mene jer smo odigrali dobru utakmicu, dovoljno da slavimo, a na kraju to nismo ostvarili, smatra Xavi.

Brojke ukazuju da (ne)ekikasnost nije baš tako veliki problem kao što ističe Xavi.

Direktor Deco i predsjednik Joan Laporta za sada stoje iza Xavija:

- Prvaci smo, stvaramo momčad, odradili smo spektakularnu sezonu. Xavi je imao mnogo hrabrosti preuzeti momčad u teškom trenutku. Treba uzeti u obzir da nismo obnovili momčad više godina jer Xavi to nije htio. Znamo da će u nogometu biti svakakvih trenutaka, ali morate znati kamo idete, kazao je prije utakmice protiv Valencije direktor Deco.

Na pitanje hože li dovesti pojačanja ove zime, Deco je rekao sljedeće:

- Bit će teško zbog "financijskog fair playa, ali ako se nešto promijeni, obavijestit ćemo vas, istaknuo je Deco.

Barcelona je zadnjih sezona u tržišnim utakmicama limitirana velikih dugovima.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.