El Clasico: Ovo nije rasizam, Vinicius zaslužuje šamar jer je klaun!

Četvrtak, 26. listopada 2023. 09:56 Napisao/la  SC

Čelnici katalunjskog kluba strahuju da će navijači dočekati Vinicusa u Barceloni slično kao što je prošle sezone dočekan u Valenciji

El Clasico: Ovo nije rasizam, Vinicius zaslužuje šamar jer je klaun!

Prvi El Clasico počeo je nekoliko dana prije utakmice, Barcelona i Real Madrid u subotu (16.15) u 11. kolu na Camp Nou igraju prvu međusobnu utakmicu ove sezone.

Utakmica je počela odmah nakon utakmice Brage i Real Madrida tijekom koje je Vinicius Junior još jednom potvrdio status najdarovitijega provokatora u svjetskom nogometu.

U jednom trenutku Vinicius je počeo bez ikakvog smisla izvoditi tzv. bicikle ispred braniča Brage, provokacija je bila više nego očita, gromoglasni zvižduci s tribina ništa Viniciusu ne znače.

Zbog toga je Vinicius postao najomraženiji igrač u LaLigi, navijači protivničkih klubova u pravilu ga vrijeđaju, nažalost često rasistički.

- Ovo nije rasizam, Vinicius zaslužuje šamar jer je klaun! Što predstavljaju ovi nepotrebni i besmisleni bicikli na centru terena?!

Gore napisano potpisao bi svatko tko smatra da je pristojno sportsko ponašanje najmanje što se očekuje od svakoga vrhunskog sportaša.

Problem je da je gore navedenu rečenicu na društvenim mrežama napisao Miguel Camps, član uprave Barcelone, što je odmah izazvalo lančanu reakciju u Real Madridu.

Odmah su se na društvenim mrežama dignule tenzije prije El Clasica, situaciju je pokušao smiriti dopredsjednik Barcelona Rafa Yuste:

- Čak i ako je igrač pogriješio, to se ne mora učiniti. To je nesretan tweet, kazao je Yuste i dodao:

- Ako me Vinicius sluša, to se neće ponoviti, rekao je Yuste.

U španjolskom nogometu još uvijek su svježa sjećanja na eskalaciju navijačkog nasilja iz svibnja prošle godine, kada su navijači Valencije brutalno rasistički vrijeđali Viniciusa zbog čega se oglasila čak i UEFA.

Čelnici katalunjskog kluba sada strahuju da će navijači dočekati Vinicusa u Barceloni slično kao što je dočekan u Valenciji.

Viniciusovo klaunovsko ponašanje možete vidjeti od 6 minute snimke

:

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.