Messi i društvo iz Barcelone ipak pristali na pregovore o smanjenju ugovora zbog koronakrize

Četvrtak, 22. listopada 2020. 17:21 Napisao/la  SC
Messi i društvo iz Barcelone ipak pristali na pregovore o smanjenju ugovora zbog koronakrize

Nogometaši Barcelone spremni su sjesti za pregovarački stol s upravom kluba kako bi razgovarali o kolektivnom smanjenju plaća, a sve to kao odgovor na gubitak prihoda uvjetovan koronakrizom.

Vodstvo kluba odlučilo je da momčad može donositi odluke koje neće utjecati na status ostalih zaposlenika kluba, što je igračima bilo dovoljno da sjednu za isti stol i započnu pregovore.

Ova odluka uprave kluba u skladu je s glavnim španjolskim sindikatom igrača, kao i s radničkim vijećem kluba.

Sindikat nogometaša je kritizirao način na koji su pregovori pokrenuti, a radničko vijeće kluba se pak nije smatralo dovoljno stručnim pokrenuti pregovore i u ime nogometaša.

Odluke koje igrači budu donijeli tijekom pregovora neće utjecati na druge odjele kluba i druge zaposlenike.

Zaokret u stavu igrača prve momčadi uslijedio je nakon što su Gerard Pique, Marc-Andre ter Stegen, Frenkie de Jong i Clement Lengelt stavili svoje potpise na nove revidirane ugovore, a klub je to objavio sat vremena nakon pobjede nad Ferencvarošem u Ligi prvaka.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.