Luka Jović postao jedan od najvećih promašaja u povijesti Real Madrida

Srijeda, 13. siječnja 2021. 13:56 Napisao/la  SC
Luka Jović
Luka Jović

Luka Jović vratit će se u Eintracht na šestomjesečnu posudbu samo 18 mjeseci nakon što ga je momčadi iz Frankfurta prodala u Real Madrid za 60 milijuna eura.

Loši nastupi u španjolskoj prijestolnici, kao i novac kojega je Real Madrid izdvojio za srpskog napadača, Jovića čine jedinim od najvećih promašaja u povijesti kluba.  

Jović je sedmi najskuplji igrač koji je ikad došao na Santiago Bernabeu, Real Madrid više je platio samo za Edena Hazarda, Cristiana Ronalda, Geretha Balea, Kaku, Jamesa Rodrigueza i Zinedinea Zidana.

Prije nego što je potpisao za Real Jović je u dresu Eintrachta u sezoni 2018/2019. godine postigao 27 golova, svi su ga smatrali jednom od najdarovitijih europskih napadača, ali životu u Madridu jednostavno se nije uspio prilagoditi.

Posvoje mnogi razlozi zašto nije imao kontinuitet, preskočio je karantenu u prvom valu pandemije koronavirusa, nakon toga se zarazio virusom, pa ozlijedio stopalo...

Prilike koje je dobio nije iskoristio, napadač za kojega je plaćeno 60 milijuna eura odigrao je samo 32 utakmice i postigao dva gola uz još dvije asistencije.

U Madridu se nadaju da će posudba u Eintracht ponovo oživjeti Jovićevu karijeru.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.