Luis Suarez: Zasmetalo me kada su rekli da više ne mogu igrati na visokoj razini

Utorak, 23. veljače 2021. 10:04 Napisao/la  SC
Luis Suarez
Luis Suarez

Luis Suarez u svakom opširnijem razgovoru mora iznova objašnjavati zašto je Barcelona otpisala jednog od najboljih napadača LaLige.

- Stvarno me zasmetalo kada su mi rekli da sam star i da više ne mogu igrati na visokoj razini! To mi se nije svidjelo! Da nisam tri, četiri sezone ništa napravio, razumio bih, ali svake godine postignuo sam više od 20, uvijek sam imao dobru statistiku, odmah iza Lea (Messija, op. a.). Danas možemo vidjeti da nije lako igrati u Barci, mnogi igrači koji su došli nisu na nivou koji se od njih očekivao. Ja sam šest godina igrao u Barci, održavao sam određenu razinu i ispunjavao ono što se od mene očekivalo. U Barci su se okolnosti promijenile, klubu su trebale promjene. I ja sam to prihvatio. Smetao mi je samo način, mislim da sam zaslužio nekakvo poštovanje. Bila je to klupska odluka koju nisam mogao promijeniti. Osjetio sam da se na mene više ne računa, pa sam rekao sebi da ću dokazati koliko vrijedim. Zbog toga sam otišao u Atletico čim mi se obratio, kazao je 34-godišnji Suarez za France Football.

Suarez je u sezoni 2015/16 ostvario osobni rekord u Barceloni, postigao je nevjerojatnih 59 pogodaka u svim natjecanjima.

U sezonama 2016/17 (36) i 2017/18 (31) bio je u vrhunskoj formi, posljednje dvije sezone (23/21) počeo je padati.

Ove sezone Suarez je postigao 16 pogodaka, vodi na ljestvici strijelaca s istim brojem pogodaka kao Leo Messi.

Do kraja sezone Atletico treba odigrati još 15 utakmica.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.