FINANCIJSKI FAIR PLAY

Ne može otići bez dozvole kluba

Srijeda, 26. kolovoza 2020. 15:13 Napisao  I. V.

Fiksnu odštetu od 700 mil. nitko ne može platiti

Ne može otići bez dozvole kluba

Pep Guardiola i Leo Messi u bliskim su odnosima zbog čega Manchester City u medijima slovi kao veliki favorit u planovima najboljega igrača na svijetu.

Osim toga direktor Manchester Cityja od 2012. godine je Tixi Bergstein, koji je u Manchester došao iz Barcelone gdje je bio direktor devet godina.

Bergstein i predsjednik Joan Laporta svojedobno su Guardiolu postavili za prvog trenera Barcelone, Bergstein je Guardiolu doveo u Manchester City.

Guardiola je jamac da bi se Messi ugodno osjećao na terenu u dresu Manchester Cityja.

PSG slovi kao novi Messijev klub prije svega zbog velike platežne moći i mogućnosti da opet igra s Neymarom.

Budući da se počelo spekulirati da bi PSG rado doveo Luisa Suareza kojega je trener Barcelone Ronald Koeman otpisao, mašta je počela raditi svašta: Messi, Neymar i Suarez ponovo zajedno un dresu PSG-a izgleda toliko intrigantno da ni Mbappe više nije toliko medijski zanimljiv.

Inter se zadnje dvije sezone stalno medijski nameće kao budući Messijev klub, kineska Suning Holdings grupa opčinjena je Messijem.

Vlasnici Intera stalno puštaju medijske spinove da je Inter postao Messijev odabir.

U medijskoj histeriji oko Messijeva odlaska promiče ni manje, ni više nego čak 700 mil. eura!

Toliko će budući Messijev klub morati platiti da bi aktivirao klauzulu o fiksnoj odšteti u ugovoru koji traje do ljeta 2021. godine.

Messi je zatražio od Barcelone sporazumni raskid ugovora bez odštete, navodno u ugovoru postoji takva klauzula koje se moga aktivirati do kraja lipnja.

Barcelona je negirala takvu mogućnost, u najgorem slučaju o tome će se raspravljati na sudu, što znači da su se svjetski mediji prerano počelio baviti Messijevim odlaskom.

Nitko ne može platiti toliki iznos da ne prekrši financijski fair play, posebice  basnoslovno bogati vlasnici Manchester Cityja i PSG-a koji su stalno pod monitoringom UEFA-e zbog sumnjiva poslovanja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.