LEO MESSI Smatrao sam da je vrijeme da se povučem, da je moje vrijeme u Barceloni prošlo

Petak, 04. rujna 2020. 19:39 Napisao/la  SC

Kad sam supruzi i djeci prenio svoju želju za odlaskom, nastala je brutalna drama. Cijela je obitelj počela plakati, moja djeca nisu željela napustiti Barcelonu, rekao je Messi

Leo Messi otvorio dušu
Leo Messi otvorio dušu

Leo Messi u podužem obraćanju javnosti objasnio je razloge zbog kojih želi otići iz Barcelone i razloge zbog kojih na kraju ostaje u Barceloni:

- Tijekom cijele godine govorio sam predsjedniku da želim otići, da je došlo vrijeme da tražim nove izazove i da želim otići novim smjerom u svojoj karijeri. Stalno mi je govorio 'Razgovarat ćemo, ne sada, to i to', ali ništa. Slanjem burofaxa postalo je službeno da želim ići, da sam slobodan. Nisam išao protiv kluba, već je na to bila službena objava da je moja odluka donesena. Istina je što kažu je da to nisam učinio prije 10. lipnja, ali ponavljam, bili smo usred svih natjecanja i nije bio trenutak, napominje Messi.

Najbolji nogometaš na svijetu ističe da su u klubu znali da želi otići:

- Govorio sam to cijele godine, smatrao sam da je vrijeme da se povučem. Smatrao sam da klubu treba još više mladih igrača, novih igrača i mislio sam da je moje vrijeme u Barceloni prošlo. Bilo mi je jako žao, jer sam uvijek govorio da želim ovdje završiti karijeru. Bila je to ovo vrlo teška godina, puno sam patio na treninzima, utakmicama i u svlačionici. Sve mi je postalo teško i došlo je vrijeme o traženju novih ciljeva. Ne zbog poraza od Bayerna, dugo sam razmišljao o odluci, rekao je Messi.

Odluku nije bilo lako donijeti, Leo Messi u Barceloni je 20 godina, došao je kao 13.-godišnji dječak:

- Kad sam supruzi i djeci prenio svoju želju za odlaskom, nastala je brutalna drama. Cijela je obitelj počela plakati, moja djeca nisu željela napustiti Barcelonu, niti su željela mijenjati školu. Ali gledao sam dalje, želim se natjecati na najvišoj razini, osvajati naslove, natjecati se u Ligi prvaka. U Ligi prvaka možete pobijediti ili izgubiti, jer je vrlo teško natjecanje, ali morate se natjecati, a ne da raspadnete kao mi u Rimu, Liverpoolu, Lisabonu... Sve to me navelo na razmišljanje da odem. Naravno, teško sam donio takvu odluku. U posljednje vrijeme nisam bio sretan u klubu. Uvijek sam stavljao klub ispred svojih interesa, imao sam mogućnost napustiti Barcelonu puno puta. Svake godine mogao sam otići i zaraditi više novca nego u Barceloni. Uvijek sam govorio da je ovo moj dom, da je to ono što sam osjećao i osjećam pream Barceloni. Bilo mi je teško odlučiti da negdje postoji nešto bolje nego ovdje. Osjećao sam da su mi potrebne promjene, novi ciljevi, govori Messi.

Ne bude li obrata u odnosima s Barcelonom, Messi mora ostati do lipnja 2021. godine:

- Nastavit ću igrati u Barceloni, moj se stav neće promijeniti bez obzira na to koliko sam želio ići. Dat ću sve od sebe. Uvijek želim pobjeđivati, ne volim ništa gubiti. Uvijek želim najbolje za klub, za svlačionicu i za sebe. Zapravo, ne znam što će se dogoditi. Došao je novi trener koji ima nove ideje. To je dobro, ali onda moramo vidjeti kako će momčad reagirati i hoće li nam omogućiti da se natječemo na najvišoj razini. Ono što mogu reći je da ostajem i da ću dati sve od sebe za Barcelonu. Loše sam živio prošle godine, ali licemjerno je to reći ako se usporedite s ljudima koji su se stvarno loše proveli s koronavirusom, s ljudima koji su izgubili rođake i koji su izgubili mnogo stvari. Nadam se da ću pobjede moći posvetiti svim onim ljudima koji nas prate i njihovim obiteljima, zaključio je Messi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.