NAJBOLJI NOGOMETAŠ 2011.

Messi dobio Zlatnu loptu treći put za redom

Ponedjeljak, 09. siječnja 2012. 21:24 Napisao/la  I. V.

Sa samo 24 godine Leo Messi je postao jedini igrač uz  Michela Platinija  koji je Zlatnu loptu osvojio tri puta za redom

Vijest koja to nije dobila je službenu formu: Lionel Messi (Barcelona)  je najbolji nogometaš na svijetu! Na svečanoj FIFA-inoj dodjeli nagrada najboljim nogometašima na svijetu u 2011. godini, Messi je dobio Zlatnu loptu  ispred Cristiana Ronalda (Real Madrid) i Xavija (Barcelona).
Sa samo 24 godine Messi je postao jedini igrač uz  Michela Platinija  koji je nagradu osvojio tri puta za redom čime se izjednačio s Johanom Cruyffom i Marcom van Bastenom. U glasovanju izbornika, kapetana i novinara Messi je osvojio 47,8 posto glasova. Ronaldo je dobio 21,6 posto, a Xavi 9,2 posto.

I vijest da je Pep Guardiola (Barcelona) najbolji trener 2011. godine nije baš neka vijest. Zanimljivija je vijest da je  Alex Ferguson (Manchester United) drugi, a Jose Mourinha (Real Madrid) treći u FIFA-inom izboru.

FIFA je izabrala sljedeću momčad 2011. godine: Iker Casillas - Sergio Ramos, Gerard Pique, Nemanja Vidić, Daniel Alves - Andres Iniesta, Xavi, Xabi Alonso - Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Lionel Messi.
Zanimljivo za potencijalne arapske ulagače je da momčad godine čine igrači iz samo tri kluba (Barcelona, Real Madrid, Manchester Utd.). Cijena? Sitnica!

Nagradu za najbolju nogometašicu godine dobila je Japanka Homare Sawa, najbolji trener ženske ekipe je izbornik japanske reprezentacije Norija Sasakija. Najgol godine postigao je Neymar (Santos), Japanski savez dobio je nagradu fair-play, Alex Ferguson je dobio nagradu za iznimna dostignuća, a Jose Mourinho i Cristiano Ronaldo nisu došli po nagrade zbog utakmice protiv Malage.
I to je to! Do iduće godine i ponovnog susreta s Messijem!


Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.